Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek a legjobban a migránsok integrációja miatt aggódnak

888.hu

2017.08.25. 18:58

Németországban tavaly után az idén is a bevándorlást és az integrációt tartja a legnagyobb társadalmi kihívásnak a lakosság többsége - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.
BERLIN, 18:58

Németországban tavaly után az idén is a bevándorlást és az integrációt tartja a legnagyobb társadalmi kihívásnak a lakosság többsége – mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A GfK nonprofit piackutatási egyesület (GfK Verein, a GfK nemzetközi piac-, és közvélemény-kutató társaság többségi tulajdonosa) felmérése szerint a németek 56 százaléka gondolja azt, hogy a bevándorlás és a bevándorlók társadalmi beilleszkedése a leginkább sürgető közös feladat.

Ez ugyan jelentős csökkenés 2016-hoz képest, amikor 83 százalék nevezte meg a bevándorlást és az integrációt legfontosabb feladatként, de meghaladja a 2015-ben mért 35 százalékot.

A balkáni migrációs útvonal és az EU-Törökország menekültügyi megállapodás óta sokkal kevesebb menedékkérő érkezik az országba, de sok német továbbra is fontos társadalmi feladatnak tartja az menekültek integrációját – magyarázta az adatok alakulását Raimund Wildnert, a GfK Verein ügyvezetője az egyesület közleménye szerint.

A legfontosabb kihívások rangsorában a szegénység áll, a második helyen a németek 17 százaléka tartja ezt a legnagyobb gondnak, ami 7 százalékpontos növekedés tavalyhoz képest és a legmagasabb érték az 1992 óta évente elvégzett felmérés történetében. Főleg az időskori elszegényedés veszélye kelt aggodalmat a németek körében.

A harmadik helyen a bűnözés áll, 16 százalékkal, ami 6 százalékpontos növekedés éves összevetésben.

A negyedik leggyakrabban említett társadalmi probléma a munkanélküliség, az ötödik a nyugdíjak ügye, a hatodik helyen az árak és a vásárlóerő alakulása áll, míg a hetedik helyen az oktatáspolitika, a nyolcadik helyen a szociális ellátórendszerek állapota, a kilencedik helyen pedig a külpolitika és az Európa-politika következik.

Most először bekerült a tíz leggyakrabban említett társadalmi kihívás közé a terrorizmus, a németek 9 százaléka tartja ezt a legnagyobb gondnak, ami 5 százalékpontos növekedés a tavalyihoz képest, és legfőképpen annak tulajdonítható, hogy az előző – tavaly tavasszal végzett – felmérés óta Németország is az iszlamista terrorizmus célkeresztjébe került.

A Nemzetek kihívásai 2017 (Challenges of Nations 2017) nevű felméréshez világszerte 24 országban készítettek interjúkat, összesen 27 500-at. Mindenkitől azt kérdezték: "Ön szerint melyek a legfontosabb feladatok, amelyeket ma (az adott országban) meg kell oldani?". A közlemény szerint Magyarországon nem készítettek ilyen interjúkat.

A bevándorlás és az integráció ugyan valamennyi országot együttvéve nem került be a legfontosabbnak tartott társadalmi kihívások tízes rangsorába, de az első számú feladatnak tartják Németország mellett Ausztriában, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Államokban is.

A globális rangsort a munkanélküliség vezeti 24 százalékos aránnyal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére