Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német politikus bekeményítene a migránsokkal szemben, kitelepítési javaslatát holnap mutatja be

Tóth Dalma

2016.11.28. 23:28

Thomas Strobl baden-württembergi tartományi belügyminiszter megvonná a hazautazó migránsok tartózkodási engedélyét, a dokumentumokkal nem rendelkezõ illegális bevándorlóktól pedig elvenné a szociális támogatást.
BERLIN, 23:28

Thomas Strobl baden-württembergi tartományi belügyminiszter megvonná a hazautazó migránsok tartózkodási engedélyét, a dokumentumokkal nem rendelkező illegális bevándorlóktól pedig elvenné a szociális támogatást.

A CDU-s politikus nem kímélné a menekültügyi hivatal által elutasított migránsokat.

Azokat az illegális bevándorlókat, akiknek elutasították a menekültkérelmét, 2017-ben Egyiptomba szállíttatná Thomas Strobl.

2017-ben legalább 500 ezer olyan migráns él majd Németországban, akiknek jogilag nem ebben az országban lenne a helyük”

– mondta a tartományi belügyminiszter.

Strobl szerint az illegális bevándorlókat el kell költöztetni vagy ki kell utasítani az országból.

Azonban több buktatóval is szembe kell néznie a konzervatív politikusnak: ha valakinek nincsenek dokumentumai, azt szinte lehetetlen kiutasítani az országból. A tartományi belügyminiszter ezt azzal oldaná meg, hogy megvonná a szociális támogatásokat az illegálisan Németországban tartózkodó migránsoktól és a munkavégzésüket is megakadályozná.

Strobl azoktól is megvonná a menekültstátuszt, akik hazalátogatnak országukba.

Bárki, aki képes arra, hogy hazavezessen abba az országba, ahonnan azért menekült el, mert élete állítólag veszélyben volt, elveszíti a tartózkodási engedélyét. Nem toleráljuk a migráns-shoppingot”

– tette hozzá.

A politikus szerint azokat is menésre kell bírni, akiket azért nem lehetett kiutasítani, mert betegen érkeztek Németországba. Hozzátette, hogy ezek a migránsok csak kifogásokat keresnek, hogy maradhassanak, pedig az országban eltöltött idő alatt részesültek orvosi ellátásban és meggyógyultak. Aki a figyelmeztetések ellenére sem hajlandó távozni, azt valószínűleg majd bebörtönzik.

Strobl Egyiptomba építtetne egy szállást a migránsoknak. Ide szállíttatná az elutasított menedékkérőket is. A CDU-s politikus szerint meg tudnak majd állapodni Egyiptommal a kérdést illetően. A kitelepítésben az Afganisztánban állomásozó német katonák segédkeznének, akik munkájukat később az osztrák és a svájci határon folytatnák.

A baden-württembergi tartományi belügyminiszter kedden mutatja be hivatalosan az “Akinek nincs tartózkodási joga, mennie kell” című kitelepítési javaslatát, amelyről december elején, a pártkongresszuson is szó lesz.

(Zeit, Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére