Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német külügyminiszter szerint Szerbia nem ítéli elégé el Oroszországot

888.hu

2022.03.12. 20:30

Németország külügyminisztere felszólította Szerbiát, amely az ukrajnai háború miatt nem vezetett be szankciókat hagyományos szövetségesével, Oroszországgal szemben, hogy igazítsa politikáját az Európai Unióhoz, ha csatlakozni akar a csoporthoz.

 

Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere pénteken Szerbia fővárosában, Belgrádban kijelentette, hogy „mindannyiunknak világos álláspontot kell képviselnünk” az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök – mondta Baerbock – „szégyentelen pusztító hadjáratot” indított, amely „szülészetek, iskolák, (emberek) otthonai” ellen irányul.

Bár Szerbia bírálta az Ukrajnát ért támadást és az ENSZ-ben megszavazta a támadás elítélését, Belgrád tartózkodott attól, hogy csatlakozzon a Moszkva elleni nyugati szankciókhoz.

 

Történelmileg baráti országnak tekintett Oroszország továbbra is népszerű a szerbek körében, különösen azért, mert Moszkva pártolja Szerbia ellenállását a nyugat által támogatott, elszakadt egykori koszovói tartomány függetlenségével szemben. Baerbock méltatta Szerbia ENSZ-szavazását és az ukrán menekültek befogadására tett ajánlatát. Hozzátette azonban, hogy „az Európai Unióhoz való csatlakozás az Unió álláspontjaihoz való igazodás készségét jelenti”.

Aleksandar Vucic szerb elnök azt mondta, hogy „Szerbia nagyon határozott és világos álláspontot képvisel”, és „semmi olyat nem tett, ami Ukrajnának ártana” – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére