Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német külügyminiszter a Soros-szervezet migránstaxiztató kapitánya mellé állt

Tóth Dalma

2019.06.29. 20:40

A Soros-féle Sea-Watch 3 illegális bevándorlókat taxiztat a Földközi-tengeren, arra bátorítva őket ezzel, hogy induljanak el a veszélyes úton. A legutóbbi alkalommal a kapitány majdnem még egy olasz katonai hajót is elsüllyesztett.

A német külügyminiszter arra figyelmeztette szombaton az olasz hatóságokat, hogy ne nyilvánítsák bűnözőknek azokat a jótékonysági szervezeteket, amelyek migránsokat mentenek a Földközi-tengeren. A Sea-Watch 3 hajó őrizetbe vett német kapitánya ellen illegális bevándorlás elősegítése, olasz katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás, valamint hajószerencsétlenség okozás szándéka címén indított eljárást az illetékes olasz ügyész. A kapitány akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.

A tengeri mentőket nem lenne szabad kriminalizálni”

– írta Heiko Maas a Twitteren, hozzátéve, hogy az olasz igazságszolgáltatásnak kell mielőbb tisztázni a vádakat.

Olasz ügyész: a migránstaxi kapitánya elfogadhatatlan erőszakkal lépett fel az olasz hatóságokkal szemben

A Sea-Watch 3 migránsokat szállító hajó őrizetbe vett kapitánya ellen illegális bevándorlás elősegítése, olasz katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás, valamint hajószerencsétlenség okozás szándéka címén indított eljárást az illetékes olasz ügyész, aki szerint a kapitány elfogadhatatlan erőszakkal lépett fel az olasz hatóságokkal szemben. A területileg illetékes Luigi Patronaggio a szicíliai Agrigento ügyésze indított vizsgálatot a Sea-Watch [...]

A Sea-Watch 3 szombat reggel a hatósági tilalom ellenére kikötött Lampedusa szigetén a fedélzetén több mint ötven migránssal. Az olasz ügyészség szerint a kapitány ellenállást tanúsított az olasz pénzügyőrség katonai hajóival szemben, sőt majdnem nekihajtott az egyik katonai hajónak, amelyet a parti dokknak szorított, így akár el is süllyeszthetett volna. A kapitányt a pénzügyőrség emberei vezették el, jelenleg a pénzügyőrség fogdájában tartózkodik Lampedusán, innen a tervek szerint hétfőn szállítják át Agrigento egyik börtönébe.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalán azt írta az esettel kapcsolatban, hogy „a bűncselekményt” elkövető kapitányt őrizetbe vették, és a „kalózhajót” lefoglalták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére