Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német kormány vizsgálatot indít a Volkswagen állatkínzó kísérletei miatt

888.hu

2018.01.29. 23:38

A német kormány elítéli a dízelüzemû autók kipufogógázával majmokon és embereken végzett kísérleteket, és a történtek azonnali kivizsgálását követeli - jelentették be hétfõn Berlinben.
BERLIN, 23:38

A német kormány elítéli a dízelüzemű autók kipufogógázával majmokon és embereken végzett kísérleteket, és a történtek azonnali kivizsgálását követeli – jelentették be hétfőn Berlinben.

Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján Angela Merkel kancellár véleményét ismertetve kiemelte: teljes mértékben érthető, hogy az embereket felháborítják az autógyártó cégek "erkölcsileg semmivel sem igazolható" kísérletei – írja az MTI.

A kísérletek célja is elfogadhatatlan, mert az autógyártók dolga a károsanyag-kibocsátási határértékek betartása, és nem annak bizonygatása, hogy a kipufogógáz kevéssé vagy egyáltalán nem ártalmas – mondta.

Stephan Haufe, a környezetvédelmi minisztérium szóvivője hozzátette, hogy kellőképpen bizonyított a kipufogógáz ártalmassága. A tárcavezető, Barbara Hendricks visszataszítónak és megdöbbentőnek tartja az állat- és emberkísérleteket – mondta.

A közlekedési minisztérium felszóltja az érintett autógyártókat, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nyilvánosságot a kísérletekről és vizsgálják ki az ügyet. A tárca egyben összehívta a Volkswagen csoport (VW) körüli dízelbotrányt vizsgáló bizottságot, amely napirendjére veszi az ügyet – jelentette be Ingo Strater, a tárca szóvivője.

Német sajtóértesülések szerint 2012 és 2015 között majmokon és embereken végzett kísérletekkel elemezte a dízelmotorok kipufogógázának hatását egy kutatócsoport, amely a VW, a Daimler és a BMW támogatásával jött létre. A szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatási egyesülés kísérleteiben tíz majmot és 25 embert vizsgáltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére