Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német kormány most az algériai zsidókat részesíti kárpótlásban

Nagy Gábor

2018.02.05. 23:38

Az izraeli média hétfõn arról írt: úgy döntött a német kormány, hogy kárpótlásban részesíti a náci Németország észak-afrikai uralma alatt üldözött algériai zsidókat.
BERLIN, 23:38

Az izraeli média hétfőn arról írt: úgy döntött a német kormány, hogy kárpótlásban részesíti a náci Németország észak-afrikai uralma alatt üldözött algériai zsidókat.

Azok az algériai zsidók fognak egyszeri, háromezer-kétszáz dolláros (mintegy két és fél millió forintos) jóvátételt kapni, akik 1940 júliusa és 1942 novembere között az észak-afrikai országban éltek. A becslések szerint jelenleg huszonötezer Algériából elszármazott zsidó él szerte a világban, közülük háromezer-kilencszázan Izraelben, mintegy húszezren pedig Franciaországban.

A kárpótlásra jogosultak februártól egészen áprilisig jelentkezhetnek az erre a célra létrehozott franciaországi központban, de levélben Izraelből is jelentkezhetnek.

A negyvenes évek elején a nácik égisze alatt a franciaországi Vichy-kormány irányította Algériát, amely megfosztotta francia állampolgárságától az akkor ott élő mintegy százhúszezer zsidót. Emellett az anyaországinál szigorúbb antiszemita törvénykezést vezettek be ellenük, elvették tőlük a vagyonukat, korlátozták iskoláztatásukat, és egy koncentrációs tábort is létrehoztak az algériai zsidó katonáknak.

Tavaly augusztusban kezdődtek a tárgyalások holokauszttúlélőként való elismerésükről a zsidó érdekvédelmi Claims Conference nevű szervezet és a német kormány között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére