Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

Tóth Dalma

2018.03.20. 12:18

Egy muszlim nõ feljelentést tett a bíróságon, mivel szerinte a vallásszabadságában korlátozzák azzal, hogy vezetés közben nem viselhet nikábot.
KARLSRUHE, 12:18

Egy muszlim nő feljelentést tett a bíróságon, mivel szerinte a vallásszabadságában korlátozzák azzal, hogy vezetés közben nem viselhet nikábot.

Németországban vezetés közben tilos arcot eltakaró öltözéket viselni, azaz a muszlim hölgyek burkát és nikábot sem hordhatnak, miközben a volán mögött ülnek. Egy muszlim nő ezen felháborodott és a bírósághoz fordult, hogy függesszék fel a tiltást. Azt kifogásolta, hogy a törvény akadályozza őt a vallása gyakorlásában, azaz nem érvényesül a vallásszabadság elve.

A bíróság azonban visszautasította a kérelmét, mivel a 7 éve nikábot viselő nő nem tudott nyomós indokkal szolgálni arra vonatkozóan, miért érzi úgy, hogy sérelem éri, ha nem takarhatja el az arcát, és miért gondolja úgy, hogy nem gyakorolhatja szabadon a vallását.

A döntés miatt a muszlim nő nem tudja megszerezni a jogosítványát, mivel nem vehet gyakorlati órákat, ameddig nikábot visel.

Németországban tavaly szeptemberben fogadták el biztonsági okokból azt a törvényt, miszerint tilos az arcot eltakarni vezetés közben. Azaz nemcsak nikábot vagy burkát, hanem például maszkot sem szabad hordania annak, aki a volán mögött ül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére