Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német baloldal uniós pulcsiban, baseballütővel számolna le a jobboldallal

Bokor Gábor

2019.05.22. 10:10

Szintet lépett a német baloldal: a Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata baseballütős plakáttal buzdít az erőszakra.

A Német Szociáldemokrata Párt ifjúsági tagozata, a Jusos vérlázító felhívást tett közzé. Egyik berlini tagjuk uniós zászlót ábrázoló pulóverben szerepel a poszteren, kezében pedig egy baseballütő van. Alul az a szöveg olvasható szabad fordításban, hogy

tegyük hűvösre a nacionalizmust.

Anikka Klose, a Jusos egyik vezetője elismerte, hogy ez valóban a párt egyik hivatalos plakátja, de nem gondolja, hogy ez felháborító lenne.

Az igaz, hogy provokatív, ez is volt a szándékunk

– mondta, majd azért a biztonság kedvéért hozzátette, hogy a SPD berlini ifjúsági tagozatának véleménye szerint az erőszak nem a megfelelő módja a politikai viták rendezésének.

Michael Müller, az SPD berlini vezetője elmondta, hogy elítéli a fiatal szociáldemokraták poszterét, és elhatárolódnak a választási kampány ezen formájától. A Jusos a baseballütős plakátokat alig pár nappal az EP-választás előtt hozta nyilvánosságra.

A baloldali ifjúsági szervezetnek nem ez az első nagy botránya. Korábban konzervdobozokra rakták fel azoknak a politikusoknak az arcképeit, akikkel nem szimpatizálnak, majd tárgyakat dobáltak feléjük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére