Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német állam örömmel fizeti ki Oszama bin Laden testõrének a segélyt

Bokor Gábor

2018.04.24. 18:00

Több mint húsz éve él német segélyen az a tunéziai Sami A., aki a gyanú szerint Oszama bin Laden testõre volt.
BOCHUM, 18:00

Több mint húsz éve él német segélyen az a tunéziai Sami A., aki a gyanú szerint Oszama bin Laden testőre volt.

A tunéziai Sami A. 1997 óta, azaz több mint húsz éve segélyen él, 1168 eurót – több mint 370 ezer forintot – kap havonta a német államtól. A férfi bár tagadja, hogy terrorista kapcsolatai lennének, a hatóságok kiderítették róla: ő volt a személyi testőre Oszama bin Ladennek, az al-Kaida korábbi vezetőjének.

Az ügy azután derült ki, hogy a bevándorlásellenes AfD kikérte az iratokat a tartományi kormánytól. A német média személyiségi jogokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra a terrorvezér testőrének a nevét.

Korábban ki is akarták toloncolni a férfit, ám azt megtagadták, ugyanis attól féltek, a hogy hazájában megkínoznák.

Oszama bin Laden volt a kitervelője a csaknem háromezer halálos áldozattal járó szeptember 11-i terrortámadásoknak, az al-Kaidát 2011-ig irányította, azonban az amerikai hadsereg egyik osztaga a pakisztáni Abbotábádban megtalálta és kivégezte.

Az amerikai terrortámadás elkövetői közül hárman Hamburgban kaptak kiképzést.

Szemtanúk szerint a kétezres években többször is huzamosabb ideig tartózkodott Afganisztánban Sami A., ahol bin Laden testőreként szolgált.

2006-ban a rendőrség már nyomozott azzal kapcsolatban, hogy a tunéziai férfinak milyen kapcsolatai vannak a terrorszervezettel, azonban nem vádolták meg. A férfi jelenleg német feleségével és négy gyerekükkel él együtt a nyugat-németországi Bochumban.

Sami A.-nak 1999 óta van tartózkodási engedélye Németországban, 2007-ben elutasították a menedékkérelmét, ugyanis biztonsági kockázatként tartják számon, emiatt naponta be kell jelentkeznie a rendőrségen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére