Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A négy idei terrortámadás ellenére sem vonják felelõsségre a brit szolgálatokat

Sümeghi Lóránt

2017.11.20. 17:58

Nagyon úgy tûnik, országos botrány kerekedik Nagy-Britanniában, mivel a belföldön operáló titkosszolgálatok (MI5) karöltve a rendõrséggel, szándékosan kizárták a nyilvánosságot abból a belsõ vizsgálatból, mely az idei, négy szigetországi terrortámadás elõzményét és következményét vizsgálja.
LONDON, 17:58

Nagyon úgy tűnik, országos botrány kerekedik Nagy-Britanniában, mivel a belföldön operáló titkosszolgálatok (MI5) karöltve a rendőrséggel, szándékosan kizárták a nyilvánosságot abból a belső vizsgálatból, mely az idei, négy szigetországi terrortámadás előzményét és következményét vizsgálja.

Mi több, az elsődleges, kiszivárgott információk szerint mind az MI5, mind pedig a brit rendőrség is arra a konklúzióra jutott a saját maguk által lefolytatott belső vizsgálat során, hogy

dacára a négy alkalommal is bekövetkezett, emberéleteket követelő merényleteknek, munkájukban nem vétettek hibát.

Sajtóértesülések szerint a felháborodást pedig csak tetézte, hogy a westminsteri, manchesteri, London Bridge-i és a Finsbury Park-i merényletek elkövetői közül többeket ismert is a rendőrség, azaz pontosan tudták, radikalizálódott személyekről van szó.

Az egyik elkövetőről, Khuram Buttról még egy dokumentumfilm is készült, melyben radikális nézeteit ismertethette meg a szigetországi nézőkkel.

A szolgálatok és a rendőség által lefolytatott, a nyilvánosság kizárását megcélzó belső vizsgálat kapcsán a brit parlament illetékes bizottsága nemtetszését fejezte ki. A hírek szerint fontolóra vették, hogy elindítják a saját, speciális vizsgálatukat annak érdekében, hogy napfényre kerüljenek az esetleges hatósági tévedések, felelőtlenségek és mulasztások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére