Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A NATO második világháború óta először küld elit csapatokat Kelet-Európába

888.hu

2022.10.24. 13:40

Egy jelentés szerint az amerikai katonai erők a második világháború óta először telepítették Európába az ország egyik legelitebb légideszant hadosztály katonáit , és megfogadták, hogy az ukrán csapatokkal együtt harcolnak az Oroszország elleni háborúban.

 

A CBS News pénteken arról számolt be, hogy az Egyesült Államok Hadseregének 101. légideszant hadosztálya az a csoport, amelyet arra képeztek ki, hogy a világ bármely pontján bevethessék órákon belül a harcra. Körülbelül 4700 katonát telepítettek a kentuckyi Fort Campbellből Romániába, ahol a katonák már készen állnak a NATO keleti szárnyának megerősítésére.

 

Készek vagyunk megvédeni a NATO földjének minden centiméterét.”

– mondta a hadosztály parancsnokhelyettese, John Lubas dandártábornok, hozzátéve, hogy jelenlétükre a csoport egyedi könnyűgyalogsági képességei miatt van szükség.

„Ezt a mobilitást a repülőgépeinkben és a légitámadásainkban is biztosítjuk.” – mondta Lubas.

A „Screamin' Eagles” becenévre hallgató hadosztály katonái állnak a legközelebb az Ukrajnában zajló harcokhoz azóta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az év elején hadműveleteket indított.

Amerikai katonák és román katonák légitámadásokat hajtottak végre, hogy megmutassák az orosz erőknek, hogy a NATO-szövetségesek teljes mértékben készek átjutni Ukrajna területére, ha a vezetőség úgy kívánja.

„Az igazi értelme számomra, az hogy itt legyenek az amerikai csapatok, mintha a szövetségeseink előbb ott lennének Normandiában, mint az ellenség.”
– mondta Lulian Berdila román vezérőrnagy a CBS Newsnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére