Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A NASA bemutatta az első jó minőségű videót, amelyet a marsjáró készített leszállásakor

888.hu

2021.02.23. 09:15

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) kedden bemutatta az első jó minőségű videót, amelyet a Perseverance marsjáró készített napokkal ezelőtti leszállásakor.
A háromperces felvételen látszik, amint a jármű hatalmas fékezőernyője kinyílik, majd a rakétahajtóművek felverik a vörös port, amely a bolygót borítja.

A videó minősége olyan jó, a képek pedig annyira lélegzetelállítóak, hogy amikor az irányítócsapat tagjai először megnézték, úgy érezték, mintha maguk is benne ülnének a járműben. A marsjáró mikrofonja nem működött tökéletesen, de felvette a jármű zajainak egy részét és a marsi szél zúgását.

Több mint 470 millió kilométer megtétele után közép-európai idő szerint csütörtök este landolt a marsjáró a bolygón, a 250 méter mély Jezero-kráterben.

Nemsokkal ezután az első fekete-fehér felvételek is megérkeztek a Földre. A Perseverance tanulmányozza a planéta éghajlatát és geológiáját, valamint kőzet- és talajmintákat gyűjt, amelyeket egy későbbi misszió során az Európai Űrügynökséggel együttműködve terveznek visszahozni a Földre, ahol a legfejlettebb laborokban vizsgálhatják meg azokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére