Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nápolyi pénzügyőrség illegális kínai vakcina kapcsán vizsgálódik

888.hu/MTI

2020.12.10. 09:16

A nápolyi pénzügyőrség vizsgálatot indított a sajtóban megjelent információk alapján, melyek szerint a dél-olaszországi térségben élő kínai közösség tagjai törvénytelen úton Kínából szereznek vakcinát – jelentette az Ansa hírügynökség szerdán.

A hatóságok elrendelték a Kínából érkező gyógyszer- és más áruszállítmányok tüzetes ellenőrzését. A pénzügy- és vámőrség vizsgálata arra keres választ, hogy többek között a nápolyi kikötőbe Kínából érkező konténerekben olyan gyógyszerek is lehetnek-e, melyek forgalmazását az európai uniós és az olasz hatóságok nem engedélyezik. Ilyennek számít a koronavírus elleni vakcina is.

Az Il Mattino című nápolyi napilap írt elsőként arról, hogy a városban élő ötezres kínai közösség tagjai között feltűnően alacsonynak mutatkozik a Covid-19-betegek száma, mivel hivatalosan csak öt kínai fertőzöttet regisztráltak. A nápolyi kínai közösség tolmácsa a Sky TG24 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy honfitársainak nagy része Kína délkeleti térségéből származik, és az utóbbi időszakban oda tértek vissza beoltatni magukat, mivel „ott nagyon jól szervezett az oltás”.

Tagadta viszont, hogy illegális oltóanyaggal kereskednének Nápolyban.

A La Repubblica olasz napilap kínai tudósítója azt írta, hogy Peking legújabb bejelentése szerint a koronavírus-járvány Olaszországban ütötte fel a fejét, onnan terjedt el, és érkezett Kínába – nem pedig fordítva. A kínai hatóságok arra hivatkoznak, hogy Olaszországban már tavaly novemberben több beteg volt, mint Kínában, ahonnan az első azonosított fertőzöttet november 17-én jelentették.

A milánói állami egyetem kutatásai szerint az első olaszországi esetek között egy négyéves kisfiú is volt, akit többnapos láz után végül november 21-én légzési zavarokkal szállítottak kórházba. Az orvosok kanyaróra gyanakodtak, és a nyálmintáját lefagyasztották. Egy év elteltével a mintát tesztelték, és a SARS-Cov-2 vírust azonosították. Vizsgálatok szerint a koronavírus már tavaly novemberben megjelent Milánóban, azaz három hónappal az eddig „első olasz betegként” elkönyvelt előtt, akit a Milánótól nem messze fekvő Codognóban 2020. február 20-án nyilvánítottak koronavírus-fertőzöttnek.

Az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint egy nap alatt 12 756 fővel nőtt a bizonyítottan koronavírussal megfertőzöttek száma, ez az összes tesztelt 10,8 százaléka. A halottak napi száma is csökkent: 499 beteg halt meg, míg az előző napon 528. December 3-án még 993-an hunytak el a ragály miatt.

Lombardia elnöke bejelentette, hogy a tízmilliós régió vasárnaptól már a mérsékelten járványveszélyes, sárga színű besorolásba tartozik, vagyis egy hónapig tartó zárás után újranyithatja határait, és újraindulhat a vendéglátás is. A tartományban egy nap alatt valamivel több mint 1200 új beteget szűrtek ki a november eleji csaknem tízezerhez képest.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére