Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlimokkal szembeni rossz bánásmód miatt hajtott a gyalogosok közé a melbourne-i gázoló

Tóth Dalma

2017.12.22. 15:08

Az afgán férfi 20 embert ütött el az autójával, amikor a járókelõk közé hajtott.
MELBOURNE, 15:08

Az afgán férfi 20 embert ütött el az autójával, amikor a járókelők közé hajtott.

Szándékosan a járókelék közé hajtott egy fehér Suzuki Vitarával egy gyalogátkelőn egy autós csütörtökön Melbourne-ben az esti csúcsforgalom idején. A 32 éves férfit egy szolgálaton kívüli rendőr tartóztatta fel addig, amíg a rendőrök megérkeztek a helyszínre. Először kórházba vitték, majd 24 órás megfigyelés után átszállították a rendőrkapitányságra - írja a Daily Mail.

Saeed Noori-t a rendőrkapitányságról átszállították a fogdába, mivel előzetes letartóztatásba került, ekkor készültek róla a képek.

Shane Patton Victoria állam megbízott rendőrfőnöke elmondta, hogy online nem találtak arra utaló jelet, hogy Noori merényletre készült volna, egyelőre nem is kezelik terrortámadásként az esetet. A rendőrség közlése szerint a férfi először különféle álmairól, illetve hangokról is beszélt, amikor tettének indítékáról faggatták, majd azt mondta, hogy a muszlimok iránti rossz bánásmód miatt szánta el magát tettére.

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök pénteken azt közölte, hogy a vizsgálat első megállapításai szerint nem lehet megállapítani kapcsolatot a tettes és valamilyen terrorszervezet között, de ezt kizárni sem lehet egyelőre.

Az afgán származású ausztrál állampolgársággal rendelkező férfi drog- és mentálhigiénés problémái miatt már ismert volt a rendőrök előtt.

Az afgán férfi még 2004-ben érkezett Ausztráliába egy letelepedési program kereteit belül.

A rendőrök a házkutatás során több elektromos eszközt lefoglaltak.

A gázolásban húsz ember sérült meg, tizenketten még mindig a kórházban tartózkodnak, közülük hárman kritikus állapotban vannak. A gázolás során dél-koreai, kínai, olasz, indiai, venezuelai, írországi és új-zélandi állampolgárok is megsebesültek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére