Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlimok terjeszkedése ellen lázadt fel egy olasz falu

Nagy Gábor

2018.05.10. 17:58

Casalgrande egy kicsiny olasz falu, amely Sassuolo és Reggio Emilia között terül el. A település azért került most a figyelem középpontjába, mert egy muszlim szervezet komoly beruházást tervez a falu közelébe. Csakhogy ez az ott lakóknak nagyon nem tetszik.
CASALGRANDE, 17:58

Casalgrande egy kicsiny olasz falu, amely Sassuolo és Reggio Emilia között terül el. A település azért került most a figyelem középpontjába, mert egy muszlim szervezet komoly beruházást tervez a falu közelébe. Csakhogy az ott lakóknak ez nagyon nem tetszik.

Zsúfolásig megtelt hétfőn a casalgrandei általános iskola nagyterme, ahol azért gyűltek össze a helyiek, hogy a nemtetszésüknek adjanak hangot település mellé építendő „iszlám faluval” kapcsolatban. A muszlimok adományaiból finanszírozandó központot „többcélú intézményként” próbálják eladni a kivitelezők, mint mondják: tantermek, konferenciatermek és még egy színház is fel fog épülni. A helyiek azonban pesszimisták, szerintük nem csak egy konferencia-központot akarnak felhúzni a házaik szomszédságába.

Az Il Giornale tudósításában azt írja, a probléma akkor kezdődött, mikor az Associazione Comunità Islamica di Sassuolo (Acis) nevű szervezet egy árverésen megvásárolta az egykori vágóhíd területét. Azóta már sok minden történt, de a helyiek tiltakozása sosem hagyott alább. A tervezett „iszlám falu” területét például nemrég egy szalaggal vették körbe, melyen a következő felirat látható: „Veggia é cristiana” – szabad fordításban a kereszténység él –, a vágóhíd bejáratára pedig egy sertésfejet is kitűztek. A faluban élők ugyanis attól félnek, hogy egy muszlim gettó fog kialakulni Casalgrandéban, de a hazájukért is aggódnak, mivel a bevándorlás „Itália társadalmát is könnyen szétverheti”.

Most hétfőn komoly vita alakult ki a falu ügyéről. A demokrata párti (PD) polgármester, Alberto Vaccari azzal védekezett, hogy még nem született semmilyen konkrét döntés, az Acis csupán bemutatta az elképzeléseit. A helyiek azonban azt hangoztatták a gyűlésen, hogy ők már így is sokat segítettek a bevándorlóknak, több mint kétszáz migránst fogadtak be, de a tervezett központ számukra már túlzás lenne.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére