Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlim gyerekek miatt száműznék a disznóhúst az étlapról két német óvodában

Tóth Dalma

2019.07.24. 11:50

Két lipcsei óvoda úgy döntött, hogy többé nem szolgál fel olyan ételt, ami sertéshúst tartalmaz. Az eset országszerte nagy vitákat generált.

Először a Bild című német lap számolt be arról, hogy két lipcsei óvodából kitiltanák a sértésből készült ételeket két muszlim gyerek miatt. Sőt nassolnivalókból is csak olyat szolgálnának fel, ami nem tartalmaz sertést, azaz a tervek szerint a zselatintartalmú termékek is tiltólistán lennének, ami azt jelenti, hogy gumicukrot sem adnának a gyerekeknek.

A változó világra tekintettel csak sertésmentes ételeket és nassolnivalókat fogunk rendelni és felszolgálni július 15-től

– fogalmazott az óvoda a gyerekek szüleinek írt levelében.

A hír országszerte heves vitákat generált, ezért még rendőrautókat is rendeltek az óvodák mellé. Ennek fényében az óvoda vezetője, Wolfgang Schäfer bejelentette, hogy elhalasztják a sertésmentes étrend bevezetését.

A szászországi CDU elfogadhatatlannak nevezte a történteket és az AfD is elítélte a javaslatot.

Képzeljük el, hogy a német gyerekek Rijádban a kolbászért harcolnak, és arra kényszerítik a társadalom többségét, hogy változtassanak az étrendjükön – mondta Beatrix von Storch, az AfD parlamenti képviselője, utalva a népszerű német kolbászra.

Az óvodákban és az iskolákban általában külön étkezési alternatívát ajánlanak azoknak a gyerekeknek, akik diéta, vallási, ételallergia vagy egyéb okok miatt más étrenden élnek. A két lipcsei óvoda az alternatívák biztosítása helyett inkább mindenkire ráerőltetné a disznóhúsmentes étkezést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére