Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Munkáspárt miniszterelnöke büszkén vonult a Pride-on

Tóth Dalma

2018.02.19. 09:58

Jacinda Ardern az elsõ új-zélandi miniszterelnök, aki részt vett a Pride-on.
AUCKLAND, 9:58

Jacinda Ardern az első új-zélandi miniszterelnök, aki részt vett a Pride-on.

Az aucklandi utcákat elárasztották az LGBT-közösség tagjai vasárnap. A melegfelvonuláson közel 25 ezer ember vett részt, köztük volt az ország munkáspárti miniszterelnöke, Jacinda Ardern is. Csatlakozott hozzá Grant Robertson munkáspárti gazdasági miniszter, valamint Louisa Wall, a Munkáspárt egyik leszbikus parlamenti képviselője.

Habár a miniszterelnök nem öltött magára extrém ruházatot, hétköznapi szettben jelent meg az eseményen, de szívesen szelfizett a tömeggel és ölelt meg mindenkit, továbbá még egy kis tánc is belefért.

Ardern szerint az LMBTQ-közösség parádéja a sokszínűségről és a társadalmi integrációról szól.

Persze az pride-osok örültek a miniszterelnöknek, hiszen így még nagyobb volt a felhajtás körülöttük. Shaughan Woodcock, a felvonulás szervezője nagyon izgalmas és jelentős dolognak nevezte a miniszterelnök részvételét. Szerinte ez azt jelzi, hogy a kormány mindenkiért kiáll, nem csak bizonyos csoportokért, és mindez példaként szolgálhatna más országok számára is.

Julie Anne Genter, a nők jogaiért felelős miniszter és zöldpárti politikus is részt vett az eseményen. Õ lila ruhába öltözött és biciklivel tekert végig a felvonuláson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére