Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A Momentum bármikor, bárkinek odadobná a külhoni magyarokat”

888.hu

2020.02.11. 16:58

Másodjára is helyretette a Momentum üdvöskéjét Menczer Tamás.

Úgy tűnik, nem bírják ki a momentumosok, hogy ne úgy alakítsák politikájukat, hogy az szembemenjen a magyarok érdekeivel. Cseh Katalin, a párt európai parlamenti képviselője most a kárpátaljai magyarok magyar nyelvű oktatása melletti kiállása miatt kritizálta az Orbán-kormányt, és vette védelmébe az ukránokat. A liberális politikus azt kifogásolta, hogy a magyar kormány miért lép fel a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatása érdekében, és miért blokkolja a kisebbségellenes és nyíltan diszkriminatív ukrán oktatási törvény esetleges módosításáig Kijev euroatlanti integrációját.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára előbb Facebook-oldalára posztolt ki egy írást Cseh Katalin kijelentéseiről, majd videóban is üzent.

„Nektek köszönhetően a Momentum tegnap beismerő vallomást tett! Annyian foglalkoztatok a Momentum magyarellenességére vonatkozó tegnapi posztommal, hogy a párt kénytelen volt egy magyarázkodó bejegyzést kitenni. Azt magyarázzák, hogy ők szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp. Dehogy szeretik! A Momentum egy magyarellenes párt és ez a bejegyzés felér egy beismeréssel. Ne felejtsétek el és terjesszétek: akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik magyar sem lesz az. A Momentum bármikor, bárkinek odadobná a külhoni magyarokat, és ugyanígy tenne veled is” – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videójában Menczer Tamás.

A Momentum közösségi oldalán volt kénytelen magyarázkodni politikusa megnyilvánulása miatt. Szerintük Ukrajna NATO- és EU-tagságának blokklása nem arányos válasz, és úgy ítélik meg, hogy Magyarország számára az egyik legfontosabb geopolitikai kérdés Ukrajna euroatlanti integrációja.

Cseh Katalin mondandója a párt szövetségeseinél is kiverte a biztosítékot. Az LMP-s Ungár Péter szerint Ukrajna NATO-blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére