Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsoknak több mint a fele megbukik a német nyelvvizsgán

Tóth Dalma

2018.04.29. 16:40

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén tartott nyelvvizsgateszten.
BERLIN, 16:40

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén tartott nyelvvizsgateszten.

Az újonnan érkező migránsoknak felajánlják, hogy vegyenek részt integrációs kurzuson, amelynek részét képzik a német nyelvórák. A tanfolyam végén a migránsoknak több mint a fele megbukik az alapfokú nyelvvizsgateszten – írja a DW.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) német lap a BAMF adataira hivatkozva azt írja, hogy tavaly 338 578 illegális bevándorló vett részt először integrációs tanfolyamon, közülük 289 751 fő jutott el a német tesztig. A tesztet kitöltők 48,7 százalékának sikerült teljesítenie a B1-es szintet, pedig az lenne a cél, hogy a kurzus után a migránsok megértsék a lassú beszédet, az egyszerű hétköznapi élethez szükséges társalgási szituációkat.

A BAMF a magas bukási arányt azzal magyarázta, hogy a tanfolyam során sokan megbetegednek, munkát találnak vagy elköltöznek és ezért abbahagyják a kurzust, vagy nem tudnak annyit tanulni. Sőt szerintük a migránsoknak azért megy nehezen a nyelvtanulás, mert még mindig trauma hatása alatt vannak. Hozzátették, hogy persze azért vannak "néhányan", akik soha sem jártak iskolába, ezért nem rendelkeznek megfelelő tanulási kultúrával, ami elengedhetetlen lenne a német nyelv elsajátításához.

Az integrációs tanfolyam 6 hónapon keresztül tart és két részre oszlik: 600 óra német nyelvleckéből áll, valamint a résztvevők betekintést nyernek a német kultúrába, történelembe, jogrendszerbe és megismerkednek a német értékrenddel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyerekekre is lőtt a legalább tizenegy embert lemészárló ámokfutó!

Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték – jelentette a montenegrói állami televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

Nagyon fognak fázni a német középületekben, az alkancellár megint másokon takarékoskodik

Nagyon fognak fázni a német középületekben, az alkancellár megint másokon takarékoskodik

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban – jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére