Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsoknak több mint a fele megbukik a német nyelvvizsgán

Tóth Dalma

2018.04.29. 16:40

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén tartott nyelvvizsgateszten.
BERLIN, 16:40

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén tartott nyelvvizsgateszten.

Az újonnan érkező migránsoknak felajánlják, hogy vegyenek részt integrációs kurzuson, amelynek részét képzik a német nyelvórák. A tanfolyam végén a migránsoknak több mint a fele megbukik az alapfokú nyelvvizsgateszten – írja a DW.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) német lap a BAMF adataira hivatkozva azt írja, hogy tavaly 338 578 illegális bevándorló vett részt először integrációs tanfolyamon, közülük 289 751 fő jutott el a német tesztig. A tesztet kitöltők 48,7 százalékának sikerült teljesítenie a B1-es szintet, pedig az lenne a cél, hogy a kurzus után a migránsok megértsék a lassú beszédet, az egyszerű hétköznapi élethez szükséges társalgási szituációkat.

A BAMF a magas bukási arányt azzal magyarázta, hogy a tanfolyam során sokan megbetegednek, munkát találnak vagy elköltöznek és ezért abbahagyják a kurzust, vagy nem tudnak annyit tanulni. Sőt szerintük a migránsoknak azért megy nehezen a nyelvtanulás, mert még mindig trauma hatása alatt vannak. Hozzátették, hogy persze azért vannak "néhányan", akik soha sem jártak iskolába, ezért nem rendelkeznek megfelelő tanulási kultúrával, ami elengedhetetlen lenne a német nyelv elsajátításához.

Az integrációs tanfolyam 6 hónapon keresztül tart és két részre oszlik: 600 óra német nyelvleckéből áll, valamint a résztvevők betekintést nyernek a német kultúrába, történelembe, jogrendszerbe és megismerkednek a német értékrenddel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére