Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsoknak alkalmazkodniuk kell az európai értékekhez, magatartási normákhoz

Tóth Dalma

2018.04.13. 22:45

Az Európai Bizottság pénteken tett közzé egy átfogó felmérést, amelybõl több érdekesség is kiderült.
BRÜSSZEL, 22:45

Az Európai Bizottság pénteken tett közzé egy átfogó felmérést, amelyből több érdekesség is kiderült.

A reprezentatív felmérést 28 uniós tagországban végezték el.

A magyar válaszadók jelentős része szerint a bevándorlás, illetve a bevándorlók beilleszkedése problémák elé állítja az országot. A magyar válaszadók 53 százaléka szerint sikertelen a bevándorlók integrációja. Ugyancsak 53 százalékuk nem értett egyet azzal, hogy a bevándorlók segítenének betölteni az üresen maradó munkahelyeket. A megkérdezettek 64 százaléka gondolta úgy, hogy a bevándorlók nem gazdagítják a nemzeti kulturális életet, 74 százalékuk szerint terhet jelentenek a jólétre, 65 százalékuk szerint bűnözési kockázatot jelentenek.

Az uniós válaszadók 86 százaléka tartotta fontosnak, hogy a migránsok elfogadják a befogadó ország életformáját, értékeit és magatartási normáit.

A válaszadók a beilleszkedés szempontjából fontosnak tartották továbbá az ország nyelvének ismeretét, hogy a migránsok adózással is hozzájáruljanak a befogadó ország gyarapodásához, hogy kötelező integrációs programokon vegyenek részt az érkezők, valamint azokat az intézkedéseket, melyek a munkaerőpiacra történő bejutásukat segíthetik elő.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint jelenleg mintegy 37 millió Európán kívül született bevándorló él az Európai Unióban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére