Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok miatt a nemi erõszak fõvárosa lett Stockholm

Horváth Tamás

2018.09.21. 20:24

A németek sem állnak sokkal jobban.

A tömeges bevándorlás következtében jelentősen emelkedett az erőszakos nemi bűncselekmények száma azokban az európai országokban, ahol a migráció már több évtizedes múltra tekint vissza. A svéd főváros, Stockholm ma már nyugodtan nevezhető a világ nemierőszak-fővárosának – derült ki az M1 Unió28 című műsorának legfrissebb adásából.

A határvédelem fontossága

A schengeni nyitott határoknak köszönhetően ezek az illegális bevándorlók, akik a bűncselekményeket elkövetik, szabadon közlekedhetnek az Európai Unió területén"

– jelentette ki Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

A szakértő szerint ezért fontos, hogy az összes európai ország következetesen támogassa azt az álláspontot, hogy a külső határokat erőteljesen védeni kell. Azokat a migránsokat pedig, akik nem jogosultak arra, hogy az unió területén tartózkodjanak, rögtön kiutasítsák.

Számos bűneset nem jut el a hatóságokhoz

Svédországban a hivatalos adatok szerint az elmúlt öt évben 842 férfit ítéltek el nemi erőszak miatt. Csaknem hatvan százalékuk migráns volt, többségük a Közel-Keletről vagy Afrikából érkezett az országba. A szakértők szerint azonban sok eset nem is jut el a hatóságokhoz, vagy nem jut bírósági szakaszba.

2016-ban 6700 bejelentés érkezett nemi erőszakról, de csak 142 férfit ítéltek el. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István szerint a svéd főváros mára nemi erőszak fővárosa lett, és nem csupán Európában, hanem az egész világon.

Egy főre levetítve magasan itt követik el a legtöbb ilyen bűncselekményt, többet, mint akár Fekete-Afrikában, akár a világ bármelyik fejletlen régiójában.
Németországban is gyakori az erőszak

Több napon keresztül tüntettek a németországi Chemnitz városában a tiltakozók, és egy alkalommal még a rendőrökkel is összecsaptak. A demonstráció azután kezdődött, hogy két afgán férfi halálra késelt egy német állampolgárt. Deák Dániel szerint a rendszeres demonstrációk azt is jelzik, hogy az emberek elégedetlenek Angela Merkel migrációs politikájával.

Az, hogy több tízezren utcára vonulnak egy ilyen eset után, azt mutatja, hogy a németek elégedetlenek Angela Merkel német kancellár bevándorláspolitikájával és változást szeretnének. Ez a kancellár támogatottságán is megmutatkozik.”

Az ilyen esetek hatására nemcsak a kancellár, de a CSU/CDU támogatottsága is jelentősen csökkent. A szakértő szerint arra lehet készülni, hogy Bajorországban az őszi választáson a kormánypártnak számító CSU történelmi vereséget fog szenvedni.

Németországban egyébként 731 embert öltek meg tavaly. 83 esetben derült ki, hogy bevándorló volt a gyilkos. Ez csaknem 30 százalékos növekedés egy év alatt. 2016-ban ugyanis 62 gyilkosságot követtek el migránsok.

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese elmondta:

A statisztikák szerint bizonyos bűncselekménytípusokat nagyobb eséllyel követnek el bevándorlók, mint az őshonos lakosság tagjai."

A teljes adás, melyben más témákról is szó esik, ide kattintva tekinthető meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére