Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok már fenyegetőznek is

888.hu/MTI

2020.07.04. 12:01

Az Ocean Viking nevű hajón pénteken a kapitány rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten – közölte az SOS Mediterranee civil szervezet. Közben koronavírusos migránsok érkeztek Szicíliába.

Tájékoztatása szerint az Ocean Viking nevű hajón hat menekült öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait és a legénységet.

Verekedést is provokáltak, és mindenkit megfenyegettek a hajón, amelyen mintegy 180, tengerből felvett ember van.

Tettüket azzal indokolták, hogy egyetlen ország sem engedi partra szállni csoportjukat.

A civil szervezet hétszer is engedélyt kért a kikötésre, de ezt Málta és Olaszország is megtagadta. Az illegális bevándorlókat június 25. és 30. között vették fedélzetre vízi járműveikből részint nemzetközi vizeken, részint a máltai mentési szolgálat felelőssége alá tartozó területen. Van közöttük 25 fiatalkorú is, többségük szülői vagy kísérői felügyelet nélkül.

Az SOS Mediterranee közlése szerint egy öngyilkossági kísérletnek tűnő tettként két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből. Pontosan meg nem jelölt módon a fedélzeten is meg akarta ölni magát egy ember. A szervezet arra figyelmeztetett, félő, hogy további hasonló esetekre kerül sor.

Közben egy másik civil szervezet, a Mediterranea Saving Humans koronavírusos migránsokat szállított Észak-Afrikából Szicíliába.

Az álcivil szervezet hajója 43 bevándorlót tett partra Augusta városában, ahol a helyi hatóságok letesztelték őket a vírusra. Az eredményekről Szicília kormányzója, Nello Musumeci adott tájékoztatást.

A 43 bevándorló közül nyolcan produkáltak pozitív tesztet. Jelenleg Noto városában tartózkodnak és nem a hajón, ahogy azt a szicíliai kormánya kérte. Az állam azt mondta, hogy a hajó túl drága – fakadt ki Musumeci.

A kormányzó egyébként fontos kérdéseket is megfogalmazott, ugyanis nem érti, hogy a karantént miért kell szárazföldön kialakítani, ahogy az sem világos számára, hogy miért nem kapnak tájékoztatást a líbiai táborokban uralkodó állapotokról. Szerinte a római kormánynak választ kell adnia a kérdésekre.

Ez legalább a második alkalom, hogy koronavírusos migránsok érkeznek Olaszországba.

A Sea-Watch egy hónappal ezelőtt 209 migránst hajóztatott be az országba, és hamar kiderült, hogy közülük 28 megfertőződött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére