Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránskvóták elutasítása az uniós alapszerződésből is levezethető

Pörge Béla

2019.10.31. 15:28

Éppen ezért nagy ostobaság, hogy jogszerűtlen lenne ellenezni és megakadályozni a migránsok kötelező elosztását.

A menekültkvóták elutasítása az uniós alapszerződésre támaszkodott, Lengyelország az ellenőrizetlen migrációtól védte magát így – reagált Piotr Müller lengyel kormányszóvivő csütörtökön az uniós főtanácsnok állásfoglalására, miszerint Budapest, Prága és Varsó jogsértően jártak el az ügyben.

A lengyel kormány úgy ítéli meg, hogy a menekültátirányítás elutasítása visszavezethető az uniós alapszerződésre, mely az Európai Unió tagállamai számára fenntartja a belső biztonság megőrzésének hatáskörét – mondta el a kormányszóvivő a PAP hírügynökségnek, melyet az MTI idéz.

Müller rámutatott: a menekültelosztási kvótát a tagállamok többsége nem teljesítette. Ez szerinte bizonyítja, hogy a mechanizmus hibás. Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság csak a kvótát jelképesen sem teljesítő három közép-európai ország iránt indította el kötelezettségszegési eljárást, Müller kétségesnek nevezte, hogy a brüsszeli testület egyenlő bánásmódban részesíti az EU tagállamait.

A szóvivő aláhúzta: Varsó, elutasítva a kvóta teljesítését, az ellenőrizetlen migrációtól védte az országot.

Lengyelország és a visegrádi csoport határozott kiállásának köszönhetően az EU megváltoztatta a migrációs politikával és a kötelező menekültátirányítással kapcsolatos elképzeléseit

– jelentette ki.

Nem jár majd gyakorlati következményekkel, ha az Európai Bíróság döntése is megerősíti a főtanácsnok véleményét, mert a menekültátirányítási döntések már megvalósíthatatlanok, hatályuk 2017 szeptemberében lejárt – szögezte le Piotr Müller.

Michal Wos, a humanitárius segítségnyújtásért felelős lengyel miniszter a Twitteren azt írta: a főtanácsnoki állásfoglalás a jelenleg ellenzéki Polgári Platform két volt kormányfője, Ewa Kopacz és Donald Tusk politikájának a következménye.

A menekültelosztási kvótát 2015-ben a Kopacz-kabinet belügyminisztere is megszavazta, a 2015 végén kormányra lépett Jog és Igazságosság azonban elutasította a 7 ezer menekült lengyelországi befogadásáról szóló döntés teljesítését.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Gyerekekkel tüntetne Soros egyik hazai szervezete

Diákokat és kiskorú gyerekeket buzdít sztrájkra a Társaság a Szabadságjogokért Soros közeli civil szervezet egyik aktivistája – számolt be róla a Hír Tv.

Philippe de Villiers: Sorosnak nagyobb a hatalma, mint a francia elnöknek

Philippe de Villiers-t, a Puy du Fou (Franciaország történelmét bemutató, híres tematikus park) alapítóját egy évvel ezelőtt összeesküvéssel vádolták, mert meg merte említeni a milliárdos, Soros György zűrös kapcsolatait az Európai Unióval. A most 71 éves, jobbközép politikus sokáig volt parlamenti és uniós képviselő is, sőt elnökjelölt. Jacques Chirac mellett kulturális államtitkár volt, egyébként történész, és rendkívül sok, sikeres könyv szerzője. Járt Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, aki szorosan kötődik Soros szervezeteihez és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Ha valakinek nem mondana túl sokat a Dé:Nash név, sőt talán egyenesen semmit, az ne kezdjen el pironkodni, nem érdemes.

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere 100 milliós közterülethasználati díjat szedne be az egy évvel ezelőtt leégett, halálesettel járó Ráday utcai református kollégium helyreállítási munkálataiból. Kocsis Máté parlamenti frakcióvezető bejelentette, hogy törvénymódosítást nyújtottak be, hogy ez ne történhessen meg. Hozzátéve: „A ferencvárosi baloldal szégyellje magát!”. Az üggyel kapcsolatban Gyurákovics Andreát, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetőjét kérdeztük.

Deutsch jól odaszúrt a társadalomtudósoknak

Deutsch Tamás EP képviselő Facebook-bejegyzésében fajdalmasan odaszúrt a nemzeti konzultáció ellen tiltakozó pszichológusoknak az Index cikkére reagálva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére