Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránskérdés lehet a kulcsa Kurz várható gyõzelmének

Horváth József György

2017.10.14. 22:28

A bevándorláspolitikát és a migránskérdést tette a választási kampány középpontjába a vasárnapi ausztriai elõrehozott parlamenti választáson gyõzelemre esélyes Osztrák Néppárt (ÖVP) - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens az M1-en szombaton.
BUDAPEST, 22:28

A bevándorláspolitikát és a migránskérdést tette a választási kampány középpontjába a vasárnapi ausztriai előrehozott parlamenti választáson győzelemre esélyes Osztrák Néppárt (ÖVP) – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens az M1-en szombaton.

A szakértő úgy fogalmazott: ezzel az ÖVP, illetve a párt vezetője, Sebastian Kurz "elcsalta" a választókat az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) mellől.

Néhány kérdésben Kurz radikálisabb is, a balkáni útvonal lezárását például sokszor támogatta; azok a radikális programok, amelyekről beszélt, néha túlmutatnak az FPÖ programján – tette hozzá.

Gálik Zoltán felidézte, az ausztriai választást azért hozták előre, mert az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és a néppárt alkotta koalíció nem tudott együtt kormányozni.

A szakértő szerint a vasárnapi választás abból a szempontból "lefutott", hogy várhatóan az ÖVP nyer majd, de az nem egyértelmű, milyen hatalmi viszonyok lesznek, és Kurz nyer-e akkora fölénnyel, hogy érvényesíteni tudja saját programját.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére