Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migrációs válság óta Európa több országában is nõtt az antiszemitizmus

Forisek Ádám

2019.01.21. 11:38

Több nyugat- és észak-európai országot is érint a muszlim migránsok beáramlása következtében megnõtt antiszemitizmus a Migrációkutató Intézet legfrissebb kutatása szerint.

Veszprémy László Bernát, az intézet kutatója az M1 csatornán hétfőn beszélt a Nyugat- és Észak-Európát érintő antiszemitizmusról.

Hozzátette: azt vizsgálták, hogy a hivatalos statisztikákban milyen arányban reprezentáltak a bevándorlók az antiszemita atrocitások elkövetői között Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában és Dániában.

Az elemzések azt mutatják, hogy a vizsgált országokban az antiszemita incidensek elkövetőinek jelentős része, esetenként többsége muzulmán hátterű támadó volt.

Elmondta: Svédországon kívül mindegyik országról elmondható, hogy a 2014-es gázai konfliktus évében minden addigi évet meghaladó számú antiszemita indíttatású atrocitás történt. Ebben az évben elsősorban a bevándorló hátterű emberek által elkövetett támadások száma nőtt meg a témával foglalkozó brit kutatók szerint.

A Migrációkutató Intézet kimutatásával összhangban áll egyébként az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének kutatása is. Az ügynökség 2018 decemberében hozta nyilvánosságra felmérést, amelyben az áll, hogy az elmúlt öt évben Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Dániában és Svédországban is nőtt az antiszemitizmus. Az európai zsidók 90 százaléka gondolta ezt az ügynökség szerint.

Külön érdekesség egyébként, hogy az antiszemitizmussal kapcsolatban igen sok hír éppen abból a Németországból származik, amely 2015-től fogva a leginkább bevándorláspárti álláspontot képviselte. Ehhez képest most többek között zsidó sportszervezetek is panaszkodnak a muszlim migránsok miatt, illetve felmerült már az az ötlet is, hogy a migránsoknak antiszemitizmus-ellenes különórákat kellene adni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére