Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migráció miatt évente 400 ezer fõvel nõ a 66 milliós Nagy-Britannia népessége

Vincze Viktor Attila

2018.06.29. 09:33

A legújabb brit demográfiai adatok azt mutatják, hogy a tömeges bevándorlás - az EU-ból való kilépési folyamat elindulása ellenére is - minden eddiginél nagyobb hatással van Nagy-Britannia népességére. A brit lakosság száma ugyanis egy év alatt majdnem 400 ezer fõvel növekedett, mely nagyrészt a migrációnak köszönhetõ.

Brit statisztikai adatok szerint az Egyesült Királyság lakosságszáma 2017 júniusának végén 66 040 229 fő volt, ami a 2016-os számadathoz képest 392 000 fős növekedést jelent. 

A népességnövekedés 59%-a közvetlenül a bevándorláshoz köthető.

A brit statisztikai hivatal tájékoztatása szerint egyébként tavaly a legnagyobb létszámú, 50 ezer fős bevándorlócsoport Romániából települt az Egyesült Királyságba.

A migránsok miatt Nagy-Britannián belül a legjelentősebb arányban Anglia lakosságszáma nő.

Angliában azért alakultak ki ellátási problémák az elmúlt években a kórházakban, iskolákban és más közszolgáltatások területén is, mivel ott a lakosságszám 2007 óta évente 8 százalék körüli mértékben nő.

Az Egyesült Királyság népességszáma a bevándorlók nagy száma miatt gyorsabban növekszik, mint bármely más európai országé.

2011 és 2016 között az Egyesült Királyság lakossága 3,74%-kal nőtt – szemben Németország 2,73%-os és Franciaország 2,62%-os népességnövekedésével.

Spanyolország lakosságszáma pedig ugyanezen idő alatt – még a bevándorlás ellenére is – tovább csökkent (-0,62%).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére