Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migráció a humanitárius válság enyhítése helyett további válságokat eredményez

888.hu

2021.09.28. 21:30

Téves és veszélyes az a hozzáállás, illetve az az általános nyugati liberális vélekedés, mely szerint a humanitárius válság megoldása a migráció támogatása lenne, a migráció ugyanis a humanitárius válság enyhítése helyett további válságokat eredményez – jelentette ki a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára kedden Strasbourgban.

 

Azbej Tristan magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, több mint háromszázmillió embert üldöznek ártatlanul Krisztus-hite miatt a világon.

Hangsúlyozta, hogy a keresztény emberek ugyanazt a védelmet érdemlik, mint bármelyik más kisebbségi csoport. Elmondta: a magyar volt az első kormány a világon, amely célul tűzte ki az üldözött keresztények megsegítését. Az elmúlt négy évben a Hungary Helps Programon keresztül több mint negyedmillió üldözött keresztény számra tette lehetővé az elvándorlás helyett az otthon maradást, illetve azt, hogy visszatérhessenek hazájukba.

Magyarország missziója nemcsak a segítést tűzte ki célul, hanem arra kívánja rábírni a nemzetközi közösséget, hogy elismerje a keresztényüldözés jelenségét, valamint a magyar mintát követve maguk is az üldözött keresztények segítségére siessenek – közölte.

Ha a világ felismerte, hogy a keresztényüldözés a jelenkor legnagyobb emberi jogi válsága, akkor cselekedetre szeretnénk biztatni”

– fogalmazott.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának május 21-én kezdődött féléves magyar elnöksége idején a szervezet prioritásként kezelje a vallásszabadság, azon belül pedig az üldözött keresztények védelmét. Ez az oka annak, hogy a Kereszt-tűzben című, a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Migrációkutató Intézettel közösen készített, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság támogatásával létrejött kiállítást Magyarország elhozta Strasbourgba – közölte.

A kiállítás azt kívánja elérni, hogy a világ elismerje az üldözött keresztények, köztük a közel-keleti és a nyugat-afrikai keresztény közösségek kálváriáját – tette hozzá Azbej Tristan.

A Miniszteri Bizottság a 47 tagországot tömörítő Európa Tanács legfőbb államközi döntéshozó testülete, amelynek soros elnöki tisztségét május közepétől november közepéig Magyarország tölti be.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Leállíthatják a Magyarországra szállító Török Áramlat gázvezetéket is?

Leállíthatják a Magyarországra szállító Török Áramlat gázvezetéket is?

A szankciókat okolva a Török Áramlat esetében is belengették az elzárást.

Előrejelző rendszert akarnak bevezetni a gázhiány miatt

Egy esetleges gázhiányra való tekintettel a német Szövetségi Hálózati Ügynökség korai előrejelző rendszer szükségességét hangoztatta. Ez több időt adna a vállalatoknak, hogy felkészüljenek a gázadagolásra.

Orbán Viktor: Hazudtak Brüsszelben a szankciókról

Orbán Viktor: Hazudtak Brüsszelben a szankciókról

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában nyilatkozott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére