Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "menekültek" harmada repülõvel érkezik Németországba

Vincze Viktor Attila

2018.03.07. 17:40

Az AfD követelésére nagy nehezen kiadta a német belügyminisztérium a Németországba érkezõ migránsokra vonatkozó 2017-es adatokat, amelyek nyilvánosságra kerülése politikai botrányt okozott. Kiderült, hogy a tavaly Németországba érkezett migránsok harmada - a Merkel-kormányzat hallgatólagos támogatásával - már repülõvel jutott a német határokon belülre.
BERLIN, 17:40

Az AfD követelésére nagy nehezen kiadta a német belügyminisztérium a Németországba érkező migránsokra vonatkozó 2017-es adatokat, amelyek nyilvánosságra kerülése politikai botrányt okozott. Kiderült, hogy a tavaly Németországba érkezett migránsok harmada – a Merkel-kormányzat hallgatólagos támogatásával – már repülővel jutott a német határokon belülre.

Politikai botrányt okozott Németországban, hogy az AfD által kikért belügyminisztériumi statisztikai adatokból kiderült, a német államnál 2017-ben menekültstátuszért folyamodott bevándorlók egyharmada az EU más tagállamaiból elindulva repülővel érkezett német területre. 

Az AfD szerint felháborító, hogy a német kormány megengedi, sőt gyakorlatilag támogatja a hatályos EU-s és német törvények megsértését azzal, hogy megengedi az önmagukat menekülteknek valló migránsoknak, hogy repülővel utazhassanak be Németországba. 

Ezek a "menekültek" a beutazásukkal megsértik az EU dublini megállapodását, amely kimondja, hogy a menedékkérőknek a legelső biztonságos országban – ahová megérkeznek – kell menedékjogot kérniük.

Azonban a Németországban menedéket kérő migránsok legnagyobb csoportjait alkotó szírek, afgánok és eritreaiak Görögországban, Olaszországban és Törökországban szállnak fel a Németországba tartó járatokra. 

Az AfD szerint felháborító, hogy az állítólagos menekültek törvénysértő módon érkeznek Németországba, ahogy az is, hogy a német állam pedig menedékjogi eljárásokat indít, illetve segélyezést biztosít olyan migránsok számára, akik repülővel érkeztek Berlinbe. 

A Junge Freiheit megkérdezte az ügyről Leif-Erik Holm AfD-s politikust is, akinek a követelésére végül is nyilvánosságra hozta az eddig titkolt migrációs adatokat a német belügyi tárca. 

A kormány titkolózása erről az ügyről egyértelműen azt a benyomást kelti, hogy Merkel és a kormánya minden eszközzel megpróbálja álcázni és eltitkolni a katasztrofális menedékjogi politikájának következményeit"

– mondta Holm, aki szerint érthetetlen, hogy egy jogállamban hogyan lehetséges a törvényeknek az ilyen botrányos semmibevétele.

A most nyilvánosságra hozott német belügyi nyilvántartások szerint, amelyek csak a hivatalosan regisztrált és segélyért folyamodó migránsok számát rögzítik, 2017-ben 186 ezer migráns kért menedékjogot Németországban. Ez azt jelenti, hogy Németországba jelenleg is havonta több mint tízezer migráns érkezik úgy, hogy a német határok túloldalán csak olyan országok vannak, amelyek biztonságosnak számítanak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére