Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A meleg szexualitás egyházi elfogadásáért lobbizik a püspök

888.hu

2022.03.07. 21:15

Georg Bätzing püspök sürgette a katolikus egyházat, hogy változtasson a szexuális erkölcsről szóló tanításán és a jövőben ne ítéljék el a melegek közösülését. A Vatikán ugyanakkor már korábban egy hivatalos közleményben leszögezte, hogy nem fogadja el az azonos neműek szexuális kapcsolatát, mert a házasságon kívüli kapcsolat bűn.

 

A Német Püspöki Konferencia elnöke, Georg Bätzing változtatásokat sürget az egyház szexről szóló tanításában. A Bunte című magazinnak adott interjúban arról kérdezték, hogy mit gondol az azonos neműek szexualitásáról. A püspök azt válaszolta: „ez rendben van, amíg hűséggel és felelősséggel történik. Ez nincs hatással az Istennel való kapcsolatra”. A limburgi püspök azt állította, hogy a szexualitásról szóló egyházi tanítást – amely csak a házasságban való szexet engedélyezi – ma már senki sem követi, ezért „részben meg kell változtatnunk a katekizmust. A szexualitás Isten ajándéka. Nem bűn” – idézi a püspököt a Catholic News Agency, amely hozzáteszi, hogy Georg Bätzing püspök a cölibátus eltörlését is szorgalmazza – írta meg a V4NA.

 

Bätzing már tavaly is címlapokra került, amikor élesen bírálta az azonos nemű párok megáldását tiltó vatikáni nyilatkozatot. 2021 márciusában a Vatikán kijelentette, hogy az egyháznak nincs hatásköre a homoszexuális házasságok megáldására, megjegyezve, hogy maga Isten „nem áldja és nem is áldhatja meg a bűnt”. Bätzing akkor azt mondta, hogy

a homoszexualitást és a házasságon kívüli élettársi kapcsolatokat másként kell megítélnünk. Többé már nem tudunk kizárólag a természetjogból kiindulni, hanem sokkal inkább az egymás iránti gondoskodásban és személyes felelősségben kell gondolkodnunk. Ebben a tekintetben szeretném, ha továbbfejlődne a katolikus tanítás a szexuális etikáról”


– vélekedett Bätzing, aki szerint a homoszexuális kapcsolatban élő emberek az egyház áldását akarják, és az egyháznak „foglalkoznia kell ezzel a kívánsággal”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére