Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A marokkói király hazatelepíti a kiskorú illegális migránsokat Európából

888.hu, MTI

2021.06.01. 21:50

Azután már csak a nagykorúakat kellene...

 

VI. Mohamed marokkói király utasítást adott az Európai Unió tagországaiba illegálisan és felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsok hazatelepítésére – közölte kedden a marokkói kormány.

Az uralkodó több alkalommal hangsúlyozta, egyebek között külföldi államfők előtt is, Marokkónak azt a világos kötelezettségét, hogy megfelelő módon hazaszállíttassa a regisztrált kiskorú migránsokat. Ennek érdekében egyes országokkal, így Franciaországgal és Spanyolországgal együttműködési mechanizmusokat alakítottunk ki, amelyek keretében eddig néhány tucat fiatal térhetett vissza Marokkóba”

– áll a rabati belügyi és külügyi tárca közös közleményében.

A minisztériumok szerint a hazatelepítések megvalósításában tapasztalt fennakadások részben az európai országok körülményes eljárásaival magyarázhatók.

Marokkó, mint mindig, kész együttműködni az európai országokkal, illetve az EU-val a kérdés rendezésében. Marokkó reméli, hogy az EU és az érintett országok túl tudják tenni magukat az eljárási kötöttségeken, és megkönnyítik a műveletet”

– írják.

A Reuters hírügynökség szerint a rabati bejelentés olyan spanyol sajtójelentésekre lehet válasz, miszerint Marokkó a korábbi egyezmények alapján nem fogadja vissza a menedékkérőket.

Május közepén körülbelül tízezer bevándorló, köztük nagyjából másfél ezer fiatal jutott át illegálisan Marokkóból az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére, ezzel további diplomáciai bonyodalmakat okozva Madrid és Rabat között. Jelentős részüket már egy 1992-ben kötött kétoldalú megállapodás alapján visszatoloncolták, ennek ellenére felnőtt kísérő nélküli fiatalkorúak százai maradtak Ceutában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére