Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarokat is sérti az, ahogy Brüsszel bánik velük – állítja a fiatal holland sztárpolitikus

888.hu

2020.02.20. 12:48

„A britek megmutatták azt, hogy az országok szabadon meghatározhatják azt, hogyan akarnak élni. Ebből mások is bátorságot meríthetnek és úgy dönthetnek, hogy megpróbálják a független utat” – mondta a pénteken megjelenő Heteknek az elmúlt évek legsikeresebb európai fiatal konzervatív politikusa, Thierry Baudet.

Baudet 2016-ban alapította a Fórum a Demokráciáért pártot, amely azóta Hollandia legnagyobb pártja lett, tavaly első helyen végzett a helyhatósági és a szenátusi választásokon. Az euroszkeptikus pártvezető szerint a Brexit bárhol megismétlődhet:

Szerintem a spanyolokat és franciákat is sérti az, ahogyan Brüsszel bánik velük, csakúgy, mint a magyarokat, a lengyeleket vagy az olaszokat. És persze a hollandokat is.

„Legfeljebb különböző területeken érzékeljük ezt. De úgy vélem, hogy mindenkinek megvan a maga kifogása az európai projekttel szemben, amely el akarja nyomni a szabadságunkat és meg akar fosztani bennünket a demokratikus jogainktól.”

Lehet, hogy ebből egy összeurópai mozgalom is ki tud alakulni majd.

Baudet szerint a konzervatív előretörést az online cenzúra igyekszik megfékezni: „Igazi forradalom az, amit Trump és a Brexit kapcsán látunk, és ami részben Európában is zajlik, ahol egy vadonatúj párt be tudott törni a kialakult rendszerbe, és már az első választáson a lista élére tud kerülni. Ezek a fordulatok nem történhettek volna meg a közösségi platformok nélkül, ha az emberek nem tudták volna a főáramú média szűrői nélkül elmondani a véleményüket.

„Ha azonban a jelenlegi hatalmi elit korlátozni tudja a véleménynyilvánítás szabadságát, és politikai-kulturális cenzúra alá helyezi a Google-t, a Facebookot és másokat, akkor szerintem nagy bajba kerülünk, mert ma nem látok más lehetőséget arra, hogy az emberekhez szólhassunk, mint a közösségi médiát” – nyilatkozta holland politikus, aki arra számít, hogy a következő parlamenti választás után a legerősebb holland párt vezetőjeként alakíthat majd kormányt.

 

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére