Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok ellen uszítanak a romániai választások alatt

Bertha László

2016.12.11. 15:38

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az RMDSZ a választások napján SMS-ben terjedõ magyarellenes üzenetek miatt - mondta Kovács Péter, a párt ügyvezetõ elnöke az MTI-nek.
KOLOZSVÁR, 15:38

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az RMDSZ a választások napján SMS-ben terjedő magyarellenes üzenetek miatt – mondta Kovács Péter, a párt ügyvezető elnöke az MTI-nek.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vasárnap közleményben számolt be arról, hogy több megyében is olyan SMS-eket küldözgetnek a választóknak, melyek arra buzdítják a román szavazókat, hogy járuljanak minél nagyobb számban az urnákhoz azért, hogy kiszorítsák a magyarokat a parlamentből.

A Tepes gárdája nevében írt üzenetek egyben arra buzdítják a szavazókat, hogy a szélsőjobboldali Egyesült Románia Pártra adják le voksukat.

A botrányos üzenetek kapcsán Kovács Péter elmondta, hogy az RMDSZ jogászai dolgoznak a feljelentés szövegén. Az üzenet küldői megsértették ugyanis a kampánycsendet és nacionalista uszítás eszközét használták.

A romániai választási iroda által közölt adatok szerint 14 óráig a választók 20,2 százaléka szavazott. Ez a részvételi arány nagyjából megfelel a négy és a nyolc évvel ezelőttinek. Az erdélyi szavazási hajlandóság azonban továbbra is elmarad az országos átlagtól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére