Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar és a lengyel befektetési politikát dicsérték Romániában

888.hu

2022.09.27. 15:20

Románia túl gyakran váltogatja a kormányokat és módosítja az adózási szabályokat, illetve Bukarestnek nincs egy tudatos befeketésvonzó politikája – állapította meg Letitia Pupazeanu, a román amerikai kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, aki ezzel szemben Magyarországot és Lengyelországot említette pozitív példaként.

 

Az Economedia.ro román hírportálnak adott interjúban elmondta, hogy a potenciális amerikai befektetők számára nem jó jelzés, hogy Romániában hetente bejelentik az adózási rendszer módosítására irányuló szándékot, de az sem, hogy egyes módosításokat azonnal hatályba léptetnek sürgősségi kormányrendelettel. Pupazeanu szerint ezek a döntések felborítják az üzleti terveket és elbátortalanítják az új potenciális befektetőket.

 

Az ügyvezető igazgató szerint Romániában hiányzik egy koherens befektetővonzó stratégia. Megemlítette, hogy ezzel ellentétben Magyarország és Lengyelország évek óta tudatosan törekszik a befektetők vonzására, és ennek köszönhetően a két közép-európai ország több nagyobb amerikai vállalatot vonzott, mint Románia.

 

Pupazeanu szerint Románia kezdi elveszíteni az olcsó munkaerőből származó előnyét is, amit pótolni kell egyébbel. Ugyanakkor szerinte a különböző válságok következményként Románia ismét „felkerült a térképre”, és hamarosan nagy, tőkeerős amerikai befektetők érkezése várható. Az amerikaiak leginkább a szolgáltatások, az IT-szektor, de a termelési ágazatok területén is érdeklődnek Románia iránt, és főleg Bukarestet, valamint a többi nagy egyetemi központot vizsgálják a beruházásuk lehetséges helyszíneként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lizzo szerint a popzene „eredendően rasszista”

Lizzo állítja, hogy a műfajt azért hozták létre, hogy a fekete művészeket elkülönítsék a mainstream zenétől és „gettósítsák” őket olyan műfajokban, mint az R&B.

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Szivárványos zászlóval futott be a pályára egy aktivista a vb-mérkőzés alatt

Az aktivista egy kék pólót viselt, amelynek elején egy „Mentsük meg Ukrajnát”, a hátán pedig egy „Tisztelet az iráni nőknek” felirat volt.

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

Karácsonyék hallgatnak

Karácsonyék hallgatnak

A baloldal választási kampányát 3 milliárd forinttal az Egyesült Államokból finanszírozták. Ez olyan mértékű botrány, aminél normális esetben nem csupán politikusként kellene megbukniuk, hanem vezetőszáron kéne sétálgatniuk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére