Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A londoni terrortámadás elkövetője alig egy hete szabadult a börtönből jó magaviselete miatt

Békési Marcell

2020.02.03. 09:28

2018-ban azért ítélték el, mert barátnőjével megosztotta, hogy terrortámadásra készül, valamint őt is arra biztatta, hogy ölje meg „hitetlen” szüleit.

Az elkövető, a 20 éves Sudesh Amman, akit a rendőrök agyonlőttek, kormányforrásokból származó vasárnap esti brit médiaértesülések szerint

alig egy hete szabadult a börtönből a rá kirótt három év és négy hónap szabadságvesztés felének letöltése után.

A terrorelhárító szolgálatok annak idején feltárták azt is, hogy Amman lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg „hitetlen” szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.

Ammant terrorcselekményekre biztató szélsőséges tartalmak birtoklása és terjesztése miatt ítélte el 2018-ban a londoni központi büntetőbíróság. Tárgyalásán elismerte a terhére rótt vádakat.

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap esti közleményében bejelentette: a kormány már hétfőn újabb szigorítási terveket ismertet a terrorcselekményekért elítéltekkel szemben.
A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész főutcáján, a zsúfolt Streatham High Roadon történt vasárnap délután.

Terrortámadás volt Londonban

Késeléses támadás történt vasárnap délután Londonban. A Scotland Yard „terrorizmushoz kötődőnek„ minősítette az incidenst, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a támadás körülményeit még vizsgálják. A rendőrség hivatalosan bejelentette azt is, hogy az elkövető a helyszínen meghalt, arrról viszont egyelőre nincs hír, hogy a támadásnak lennének halálos áldozatai.

Lucy D'Orsi, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a londoni rendőrség fegyveres védelmi osztagának vezetője vasárnap esti tájékoztatásában közölte: a támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, a nő sérülései nem életveszélyesek. Az incidensnek van egy harmadik sérültje is, egy nő, aki a tájékoztatás szerint valószínűleg a rendőrségi fegyverhasználat után üvegszilánktól sebesült meg könnyebben.

Lucy D'Orsi úgy fogalmazott: a támadóval szemben fellépő fegyveres rendőrök egy „proaktív terrorellenes művelet” részeseiként voltak azonnal a helyszínen, és lelőtték a gyanúsítottat, aki meghalt.

A brit médiának nyilatkozó kormányforrások szerint a proaktív terrorellenes művelet azt jelenti, hogy Sudesh Amman folyamatos rendőrségi megfigyelés alatt volt, és a Scotland Yard ezért tudott olyan gyorsan közbeavatkozni.

Lucy D'Orsi vasárnap esti tájékoztatásában közölte, hogy a rendőrök „egy szerkezetet” találtak a lelőtt támadó testére erősítve.

Nem hivatalos értesülések szerint a férfi az öngyilkos merényletekben használt robbanószerkezetekhez hasonló mellényt viselt.

A Scotland Yard főparancsnok-helyettesének tájékoztatása szerint azonban a helyszínre vonult szakértők gyorsan megállapították, hogy nem valódi pokolgépről volt szó.

Johnson a londoni merényletről: túl sok elítélt szabadul büntetésének lejárta előtt

Boris Johnson hétfői kampánykörútján a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: az erről szóló törvényjavaslat készen van, és csak arra vár, hogy az új parlament elfogadja. A brit igazságügyi minisztérium már előző nap közölte, hogy a kormány sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását.

Usman Khan szintén előbb szabadult, szintén terrorgyanúval ült

Legutóbb november 29-én történt késeléses terrortámadás Londonban. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a City pénzügyi központjában, a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.

A brit kormány néhány nappal később közölte, hogy sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását. Kiderült ugyanis, hogy Usman Kahnt terrorcselekmények előkészülete címén 2013-ban 16 évnyi börtönre ítélték, de már 2018 decemberében próbaidőre őt is szabadlábra helyezték.

A tervezett szigorítások alapján a terrorcselekményekért és az egyéb, szélsőséges indíttatású bűncselekményekért megállapított börtönbüntetéseket az elítélteknek az utolsó napig le kell majd tölteniük, az enyhítés mérlegelésének lehetősége nélkül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére