Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A litván parlament meg akarja fékezni a migrációt

888.hu

2021.07.13. 21:30

Az új törvény a Fehéroroszország felől érkező illegális bevándorlókat kívánja megállítani.

 

A litván parlament kedden jóváhagyta a menedékkérelmi eljárások lerövidítésére és a migránsok gyorsabb kitoloncolására vonatkozó törvénymódosítást, amelynek célja, hogy eltántorítsák a Fehéroroszország felől érkező illegális bevándorlókat.

A jogszabály-változtatások egyebek között lehetőséget biztosítanak a migránsok szabadságjogainak korlátozására.

Csökkentik a menedékkérelmi eljárások feldolgozásának idejét, néhány hónapról mindössze tíz napra, emellett a menedékkérők fellebbezéshez való jogát is korlátozzák.

A 141 tagú Seimasban (a litván parlament) 84 képviselő egy szavazat ellenében támogatta az előterjesztést, figyelmen kívül hagyva a Nemzetközi Vöröskereszt és bizonyos civil szervezetek aggályait, miszerint a jogszabály szembemegy a balti ország nemzetközi kötelezettségeivel, és sérti a migránsok jogait.

Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter kijelentette, hogy a Fehéroroszország felől érkező migránsok esetében nem olyanokról van szó, akik háború, járványok vagy éhínség elől menekülnek, hanem a szomszédos ország területén hosszú távú vízummal rendelkező, „teljességében biztonságos körülmények között élő” diákokról.

Kötelező alapon, fegyverként küldik őket ellenünk. Vissza kell vernünk a támadást”

– jelentette ki Landsbergis, aki a migrációs helyzet miatt a héten Törökországban és Irakban tárgyal.

Agne Bilotaite litván belügyminiszter szerint jóval nagyobb migránsözönre is lehet számítani. „A válságra adandó válaszunknak gyorsnak, egységesnek és visszatartó erejűnek kell lennie” – mondta a parlamentben a tárcavezető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére