Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A libsik szerint Izrael antiszemita

888.hu

2018.10.06. 15:00

Miután Donald Trump amerikai elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a szenátorra egy liftben rátámadó nõ Soros embere, azután elszabadult a pokol. Magyarországhoz hasonlóan a Soros által pénzelt amerikai liberális körök egybõl kijelentették, hogy a milliárdos spekulánst támadni antiszemitizmus. Csakhogy ez alapján az érvelés alapján akkor Izrael is antiszemita.

Miután Donald Trump amerikai elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a szenátorra egy liftben rátámadó nő Soros embere, azután elszabadult a pokol. Magyarországhoz hasonlóan a Soros által pénzelt amerikai liberális körök egyből kijelentették, hogy a milliárdos spekulánst támadni antiszemitizmus. Csakhogy ez alapján az érvelés alapján akkor Izrael is antiszemita.

A liberális körökből származó aljas, nemtelen és sűrű támadásokhoz sajnos már hozzászokhatott a hazai jobboldal. Ilyen az az érvelés is, hogy Soros Györgyöt és tevékenységét kritizálni antiszemitizmus. Egyrészt azért hazugság ez, mert Soros György köztudottan nem gyakorolja vallását, másrészt pedig azért, mert a származása és a tevékenysége között semmilyen összefüggés nincs.

Miközben a hazai és külföldi liberális elit kétpofára antiszemitázza a magyar kormányt és a jobboldali közösséget, aközben itthon virágzik a hazai zsidóság, soha nem látott mennyiségű programmal várva a zsidó kultúra és művészet iránt érdeklődőket, valamint hamarosan megnyithat a Sorsok Háza is, amely méltó emléket állíthat a vészkorszakban elhurcolt honfitársaink emlékének. A hazai zsidóság kulturális felvirágzása pedig nemcsak ezt a közösséget gyarapítja, hanem az egész magyarságot.

Az antiszemitizmus vádja Soros György kritizálása esetében tehát egy olyan politikai vád, amellyel a liberális elit igazságtalanul akar megbélyegezni egy egész közösséget. A mostani eset jól mutatja, hogy ezt az ötletet is importálták, nem is a sajátjuk.

Importált vádak

Történt ugyanis, hogy kiszivárgott egy levél az USA-ban, egy Soros György által bőkezűen finanszírozott csoporttól, amely a szokásos módszerrel élt: civil aktivizmusnak álcázott tevékenységgel politikai nyomást akarnak kifejteni, hogy politikai célt érjenek el, nevezetesen Trump gyengítését. A cél Trump bírójelöltjének megbuktatása, ellehetetlenítése volt.

A kiszivárogtatás miatt nem álltak le a megtervezett akcióval: Jeff Flake szenátort próbálták kellemetlen helyzetbe hozni, a szenátor azonban kitartott álláspontja mellett.

Trump fel is hívta a figyelmet arra, hogy ez valószínűleg egy Soros György által pénzelt akció volt. Ekkor pedig azonnal jött a libsi értelmiség és láss csodát, antiszemitizmust kiáltott.

Sajnos ez a módszer nem új, az USA-ban és Nyugat-Európában évtizedes hagyománya van annak, hogy a kritizált vagy támadott személyek a kisebbségi identitásuk mögé bújva hangoztatják, hogy őket valójában a származásuk, vagy identitásuk miatt támadják.

A ThinkProgress nevű libsi think-tank azonnal reagált az elnök tweetjére. Szerintük Trump antiszemita összeesküvés-elméletekről tweetel.

Csatlakozott hozzájuk a Slate magazin szerkesztője és a The Atlantic magazin szerkesztője is.

A bulikából nem maradhattak ki a The New York Times és a Washington Post címeres liberálisai sem.

Az elnök tweetje Flake szenátor esetéről szól. Egyébként a Jeff Flake által szervezett akció mögött a MoveOn.org áll, amelynek az egyik legbőkezűbb adományozója Soros György.

Vajon így pózolna egy antiszemita?

Összeesküvés-elmélet

A legrosszabb pedig az, hogy a libsik következetesen összeesküvés-elméletnek nevezik azokat az eseteket, amikor kiderül, vagy joggal sejthető, hogy Soros politikai kéréseket intéz pénzbeli támogatásért cserébe az úgynevezett "civileknek".

Ennek a legsúlyosabb példája, amikor a választási kampány során kiderült: a Soros által több millió dollárral kitömött Civil Liberties Union for Europe (CLUE) és vezetője azért lobbizott a német kormánynál, hogy az nyomást helyezzen német cégekre és ezek zsarolják meg a magyar kormányt. Minderről hangfelvétel is készült, le sem lehet tagadni. A balos sajtó természetesen azóta is tagad.

Pedig ebben az esetben nemcsak arról volt szó, hogy Soros valami kellemetlenséget okoz a magyar kormánynak, hanem konkrét állásokról, egzisztenciákról beszélünk, ugyanis a nyomásgyakorlás ebben az esetben állások megszüntetését jelenti.

Akkor tehát Izrael is antiszemita?

De van itt egy paradoxon, amit a liberálisok képtelenek feloldani. A jelenlegi izraeli kormány szintén erőteljesen kritizálja Soros György tevékenységét, sőt, a szervezeteit ki is tiltották Izrael területéről, tehát mindenkinél keményebb retorziókat alkalmaztak a milliárdos ellen. Még törvényt is hoztak Soros ellen, sőt, az izraeli miniszterelnök nyíltan kritizálta a spekulánst.

Márpedig ez csak egyet jelenthet a liberális elit logikája szerint.

  1. Ha Sorost kritizálni antiszemitizmus;
  2. és Izrael kritizálja Sorost;
  3. akkor Izrael antiszemita.
Tehát vagy ez a helyzet, vagy ennek az egész vádaskodásnak semmi értelme.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

Karácsony Gergely naponta átlagosan 3-4 posztot rak ki a Facebook-oldalára. Az elmúlt napok bejegyzései alapján az a tapasztalat, hogy még említés szintjén sem foglalkozik a budapestiek helyzetével, helyette inkább a kampányával törődik, és országot jár. 

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére