Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A libsik szerint Izrael antiszemita

888.hu

2018.10.06. 15:00

Miután Donald Trump amerikai elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a szenátorra egy liftben rátámadó nõ Soros embere, azután elszabadult a pokol. Magyarországhoz hasonlóan a Soros által pénzelt amerikai liberális körök egybõl kijelentették, hogy a milliárdos spekulánst támadni antiszemitizmus. Csakhogy ez alapján az érvelés alapján akkor Izrael is antiszemita.

Miután Donald Trump amerikai elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a szenátorra egy liftben rátámadó nő Soros embere, azután elszabadult a pokol. Magyarországhoz hasonlóan a Soros által pénzelt amerikai liberális körök egyből kijelentették, hogy a milliárdos spekulánst támadni antiszemitizmus. Csakhogy ez alapján az érvelés alapján akkor Izrael is antiszemita.

A liberális körökből származó aljas, nemtelen és sűrű támadásokhoz sajnos már hozzászokhatott a hazai jobboldal. Ilyen az az érvelés is, hogy Soros Györgyöt és tevékenységét kritizálni antiszemitizmus. Egyrészt azért hazugság ez, mert Soros György köztudottan nem gyakorolja vallását, másrészt pedig azért, mert a származása és a tevékenysége között semmilyen összefüggés nincs.

Miközben a hazai és külföldi liberális elit kétpofára antiszemitázza a magyar kormányt és a jobboldali közösséget, aközben itthon virágzik a hazai zsidóság, soha nem látott mennyiségű programmal várva a zsidó kultúra és művészet iránt érdeklődőket, valamint hamarosan megnyithat a Sorsok Háza is, amely méltó emléket állíthat a vészkorszakban elhurcolt honfitársaink emlékének. A hazai zsidóság kulturális felvirágzása pedig nemcsak ezt a közösséget gyarapítja, hanem az egész magyarságot.

Az antiszemitizmus vádja Soros György kritizálása esetében tehát egy olyan politikai vád, amellyel a liberális elit igazságtalanul akar megbélyegezni egy egész közösséget. A mostani eset jól mutatja, hogy ezt az ötletet is importálták, nem is a sajátjuk.

Importált vádak

Történt ugyanis, hogy kiszivárgott egy levél az USA-ban, egy Soros György által bőkezűen finanszírozott csoporttól, amely a szokásos módszerrel élt: civil aktivizmusnak álcázott tevékenységgel politikai nyomást akarnak kifejteni, hogy politikai célt érjenek el, nevezetesen Trump gyengítését. A cél Trump bírójelöltjének megbuktatása, ellehetetlenítése volt.

A kiszivárogtatás miatt nem álltak le a megtervezett akcióval: Jeff Flake szenátort próbálták kellemetlen helyzetbe hozni, a szenátor azonban kitartott álláspontja mellett.

Trump fel is hívta a figyelmet arra, hogy ez valószínűleg egy Soros György által pénzelt akció volt. Ekkor pedig azonnal jött a libsi értelmiség és láss csodát, antiszemitizmust kiáltott.

Sajnos ez a módszer nem új, az USA-ban és Nyugat-Európában évtizedes hagyománya van annak, hogy a kritizált vagy támadott személyek a kisebbségi identitásuk mögé bújva hangoztatják, hogy őket valójában a származásuk, vagy identitásuk miatt támadják.

A ThinkProgress nevű libsi think-tank azonnal reagált az elnök tweetjére. Szerintük Trump antiszemita összeesküvés-elméletekről tweetel.

Csatlakozott hozzájuk a Slate magazin szerkesztője és a The Atlantic magazin szerkesztője is.

A bulikából nem maradhattak ki a The New York Times és a Washington Post címeres liberálisai sem.

Az elnök tweetje Flake szenátor esetéről szól. Egyébként a Jeff Flake által szervezett akció mögött a MoveOn.org áll, amelynek az egyik legbőkezűbb adományozója Soros György.

Vajon így pózolna egy antiszemita?

Összeesküvés-elmélet

A legrosszabb pedig az, hogy a libsik következetesen összeesküvés-elméletnek nevezik azokat az eseteket, amikor kiderül, vagy joggal sejthető, hogy Soros politikai kéréseket intéz pénzbeli támogatásért cserébe az úgynevezett "civileknek".

Ennek a legsúlyosabb példája, amikor a választási kampány során kiderült: a Soros által több millió dollárral kitömött Civil Liberties Union for Europe (CLUE) és vezetője azért lobbizott a német kormánynál, hogy az nyomást helyezzen német cégekre és ezek zsarolják meg a magyar kormányt. Minderről hangfelvétel is készült, le sem lehet tagadni. A balos sajtó természetesen azóta is tagad.

Pedig ebben az esetben nemcsak arról volt szó, hogy Soros valami kellemetlenséget okoz a magyar kormánynak, hanem konkrét állásokról, egzisztenciákról beszélünk, ugyanis a nyomásgyakorlás ebben az esetben állások megszüntetését jelenti.

Akkor tehát Izrael is antiszemita?

De van itt egy paradoxon, amit a liberálisok képtelenek feloldani. A jelenlegi izraeli kormány szintén erőteljesen kritizálja Soros György tevékenységét, sőt, a szervezeteit ki is tiltották Izrael területéről, tehát mindenkinél keményebb retorziókat alkalmaztak a milliárdos ellen. Még törvényt is hoztak Soros ellen, sőt, az izraeli miniszterelnök nyíltan kritizálta a spekulánst.

Márpedig ez csak egyet jelenthet a liberális elit logikája szerint.

  1. Ha Sorost kritizálni antiszemitizmus;
  2. és Izrael kritizálja Sorost;
  3. akkor Izrael antiszemita.
Tehát vagy ez a helyzet, vagy ennek az egész vádaskodásnak semmi értelme.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére