Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A liberalizmus olyan nem liberális hagyományokra épül, mint a család, a vallás és a nemzet”

888.hu

2021.07.05. 16:40

Patrick Denee, a Notre Dame Egyetem professzora a Mathias Corvinus Collegium vendégeként érkezett hazánkba. A Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a konzervatívoknak bátorságra, bölcsességre és körültekintésre van szükségük, akiknek a közjó szolgálatát kell zászlajukra tűzniük.

 

Patrick Deneen elmondta, hogy a liberalizmus szerint azért fenntarthatatlan, mert

átvágja a saját gyökereit, amelyek a fennmaradásához kellenek.”

Ugyanis szerinte a liberalizmus olyan nem liberális hagyományokra épül, mint a család, az erős közösségek, a vallás és a nemzet.

Úgy látja, hogy a liberalizmus fenntarthatatlanságának kibontakozását figyelhettük meg a tavalyi amerikai forrongáskor is, valamint megemlítette Donald Trump megválasztását, a brexitet és a populista pártok megerősödését is. Kiemelte, hogy ennek lehetünk tanúi az EU Magyarország és Lengyelország elleni reakciója esetén is.

Megosztottság alakult ki, amelyben a liberális elit, ami a nyugati társadalmak vezető intézményeit irányítja, ellenséges elemként kezeli azokat, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz”

– mondta Patrick Deneen.

Úgy véli, hogy nem jó állapotban van az amerikai demokrácia a két tábor megosztottsága miatt sem.

Ma valódi ellenségeskedés van a hazámban, és sajnos nem látom a szándékot ennek a megváltoztatására.”

Hozzátette, hogy ugyan Joe Biden az ország egyesítéséről beszél, de a kormányzásában ennek nyoma nincs.

Deneen szerint a az 50-es években volt utoljára olyan a társadalmi gondolkodása az amerikaiaknak, mint most Magyarországon.

Akkor az emberek döntő többsége még pozitívumként tekintett a nemzetre, a hagyományos családra vagy a vallásra. Erre a korszakra mint ideális időre gondolunk vissza a mai napig.”

Példaként felelevenítette, hogy akkor a munkásosztály megerősödött, szinte teljes volt a foglalkoztatottság, és kialakult egy olyan szociális védőháló, amire korábban nem volt példa.

Ha a mai Magyarországra tekintünk, felismerhetjük, hogy az említett dolgok a feltételei annak, hogy ismét nemzeti egyetértés legyen a hazánkban.”

 

Patrick Deneen reális veszélynek látja a gyerekek érzékenyítését, ugyanis Amerikában már hozzákapcsolódott a szexuális forradalom a faji kérdésekhez. A professzor úgy véli, hogy

van különbség aközött, hogy senkit ne ítéljünk meg a bőrszíne alapján és aközött, hogy a szexualitás és minden, ami abból ered, egy bizonyos ideológia alapján kell legyen megítélve.”

Az emberek pedig elkezdtek úgy tekinteni az LMBTQ-jelenségre, mint a faji kérdésre. Komoly gondnak tartja, hogy ez a kérdés nemzetközi politikai ideológiává vált, mely végigsöpört a világon.

Arról, hogy mi a véleménye a Nyugaton megfigyelhető cancel culture jelenségről, a kritikai fajelmélet térnyeréséről, és a nyugati konzervatívok fokozatos önfeladásáról, ITT lehet megtekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére