Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberálisok szerint nincs kvóta, Macron mégis ezt támogatja

Sümeghi Lóránt

2018.04.19. 20:08

Továbbra is nagy az Európai Unióra nehezedõ migrációs nyomás, ezért meg kell állapodni a közösség új menekültügyi rendszerérõl, amely a külsõ és a belsõ szolidaritást is biztosítja - mondta Emmanuel Macron francia államfõ csütörtökön Berlinben a német kancellárral folytatott megbeszélése elõtt.
BERLIN, 20:08

Továbbra is nagy az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás, ezért meg kell állapodni a közösség új menekültügyi rendszeréről, amely a külső és a belső szolidaritást is biztosítja – mondta az MTI szerint Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön Berlinben a német kancellárral folytatott megbeszélése előtt.

Angela Merkellel tartott tájékoztatóján ismertette, hogy a következő hetekben véglegesítik a két ország közös javaslatait az EU megújításáról, amelyeket a júniusi uniós csúcson terjesztenek elő. A közös munka fontos állomása lesz a június 19-én Németországban tartandó közös kormányülés.

A menekültügyi rendszer megújítását a legfontosabb teendők között említette. "A külső szolidaritás az EU külső határainak közös védelmét jelenti,

a belső szolidaritást pedig a menekültek tagállamok közötti elosztását szabályozó kvóták, amelyek akkor lépnek életbe, ha valamely tagállamra rendkívüli nyomás nehezedik."

– fejtette ki.

Angela Merkel a legfontosabb ügyek között az elsőként említette a menekültügyi rendszer megújítását, aláhúzva, hogy ez a feltétele a schengeni övezeten belüli szabad mozgás megőrzésének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére