Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberálisok szerint apa nélküli családok kellenek

Ányos Miklós

2019.10.10. 21:00

A francia liberális képviselők szerint el kell felejteni azt, hogy a gyerekeknek apára és anyára van szükségük, és követelik, hogy ezentúl a leszbikus pároknak is lehessenek gyerekeik. Ennek törvénytervezetét vitatták meg a Nemzetgyűlésben.

Még augusztusban került a francia törvényhozás szakbizottsága elé az a tervezet, ami „családdá” minősítené két nő kapcsolatát, melyben ingyenes, mesterséges megtermékenyítés útján fogant és született gyermek – számolt a katolikus.ma. A szeptember végén kezdődött parlamenti vita során első olvasatban el is fogadták a szélsőséges családértelmezést.

A francia keresztények tiltakoznak és hangsúlyozzák az apa szerepét a személyiségfejlődésben. A tiltakozók között volt Myriam Szejer gyermekpszichiáter professzor, aki felhívta a figyelmet a lappangó bűntudat jelenségére, melyet kiválthat, hogy az anyák tudva és akarva megfosztották gyermekeiket attól, hogy édesapjuk legyen. A francia katolikus püspöki kar nyíltan kifejezte ellenérzéseit és erre hívta fel híveit is. Ahogy a főpásztorok fogalmaztak, bioetikai kérdések nem tehetők piaci alapú döntések tárgyává.

Michel Aupetit párizsi érsek a viták során leszögezte, hogy a francia társadalom nem jó irányba halad. „Aggódunk a francia társadalom és általánosabban véve a nyugati társadalmak miatt” – tette hozzá Éric de Moulins-Beaufort, Reims érseke.

Október 6-án 80 000 résztvevő tiltakozott a tervezet ellen Párizsban. Fenntartásainak adott hangot továbbá a Nemzeti Orvostudományi Akadémia is, hangsúlyozva, hogy az apa nélküli nevelés olyan antropológiai törést jelent, amely árt a gyermek pszichológiai fejlődésének és kiteljesedésének.

Óriási a felháborodás a törvénytervezet körül a Nemzetgyűlésben is. Patrick Hetzel képviselő szerint a jogszabály nem venné figyelembe a gyermekek érdekeit, ellenben intézményesíti az apa hiányát, szándékosan hoz létre traumákat. „Kik maguk, hogy ezt a csonkítást megengedhetik? Ez azt jelenti, hogy az apa önök szerint felesleges?” – kérdezte a liberális képviselőktől Agnés Thill, majd hozzátette: „Maguk földbe döngölik az apákat és ivarsejteknek gondolják őket!”

Agnés Buzyn egészségügyi miniszter, a javaslat támogatója, egy TV-műsorban úgy fogalmazott, hogy az apa szerepét el tudja látni egy nő, vagy bárki más a családból. A parlamenti vitában pedig azt mondta „az embrió nem ember, csak egy sejthalmaz.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére