Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberálisok szerint apa nélküli családok kellenek

Ányos Miklós

2019.10.10. 21:00

A francia liberális képviselők szerint el kell felejteni azt, hogy a gyerekeknek apára és anyára van szükségük, és követelik, hogy ezentúl a leszbikus pároknak is lehessenek gyerekeik. Ennek törvénytervezetét vitatták meg a Nemzetgyűlésben.

Még augusztusban került a francia törvényhozás szakbizottsága elé az a tervezet, ami „családdá” minősítené két nő kapcsolatát, melyben ingyenes, mesterséges megtermékenyítés útján fogant és született gyermek – számolt a katolikus.ma. A szeptember végén kezdődött parlamenti vita során első olvasatban el is fogadták a szélsőséges családértelmezést.

A francia keresztények tiltakoznak és hangsúlyozzák az apa szerepét a személyiségfejlődésben. A tiltakozók között volt Myriam Szejer gyermekpszichiáter professzor, aki felhívta a figyelmet a lappangó bűntudat jelenségére, melyet kiválthat, hogy az anyák tudva és akarva megfosztották gyermekeiket attól, hogy édesapjuk legyen. A francia katolikus püspöki kar nyíltan kifejezte ellenérzéseit és erre hívta fel híveit is. Ahogy a főpásztorok fogalmaztak, bioetikai kérdések nem tehetők piaci alapú döntések tárgyává.

Michel Aupetit párizsi érsek a viták során leszögezte, hogy a francia társadalom nem jó irányba halad. „Aggódunk a francia társadalom és általánosabban véve a nyugati társadalmak miatt” – tette hozzá Éric de Moulins-Beaufort, Reims érseke.

Október 6-án 80 000 résztvevő tiltakozott a tervezet ellen Párizsban. Fenntartásainak adott hangot továbbá a Nemzeti Orvostudományi Akadémia is, hangsúlyozva, hogy az apa nélküli nevelés olyan antropológiai törést jelent, amely árt a gyermek pszichológiai fejlődésének és kiteljesedésének.

Óriási a felháborodás a törvénytervezet körül a Nemzetgyűlésben is. Patrick Hetzel képviselő szerint a jogszabály nem venné figyelembe a gyermekek érdekeit, ellenben intézményesíti az apa hiányát, szándékosan hoz létre traumákat. „Kik maguk, hogy ezt a csonkítást megengedhetik? Ez azt jelenti, hogy az apa önök szerint felesleges?” – kérdezte a liberális képviselőktől Agnés Thill, majd hozzátette: „Maguk földbe döngölik az apákat és ivarsejteknek gondolják őket!”

Agnés Buzyn egészségügyi miniszter, a javaslat támogatója, egy TV-műsorban úgy fogalmazott, hogy az apa szerepét el tudja látni egy nő, vagy bárki más a családból. A parlamenti vitában pedig azt mondta „az embrió nem ember, csak egy sejthalmaz.”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több mint huszonnyolcmillióba került a fővárosnak Karácsony ünneplése

Több mint huszonnyolcmillióba került a fővárosnak Karácsony ünneplése

A Karácsony Gergely-féle városvezetés egyik első nagy eseménye volt ugyanis az október 23-i ünnepség a Városháza “budapestiek előtt megnyitott” parkolójában, ahol az est „fénypontjaként” fellépett a Quimby együttes.

Továbbra is a migráció megállítása a legfontosabb feladat

Továbbra is a migráció megállítása a legfontosabb feladat

Magyarország szerint továbbra is az illegális migráció az egyik legfontosabb feladata az új Európai Bizottságnak.

„Nem riogatás volt, hogy Gyurcsány fogja irányítani a fővárost”

A fővárosi önkormányzat baloldali többségű vezetése olyan háttéralkukat kötött, amelyekkel Demszky- és a Gyurcsány-korszak emberei tértek vissza a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint.

Újabb színházban tört ki zaklatási botrány

Újabb színházban tört ki zaklatási botrány

Ezúttal az Új Színház lehet az érintett.

Óriási meglepetésre kikapott otthon a Fehérvár az NB I-ben

Óriási meglepetésre kikapott otthon a Fehérvár az NB I-ben

A Kaposvár helyzete szinte már kilátástalan. A forduló nyertese eddig az Újpest.

Szijjártó: a Velencei Bizottság is úgy látja, hogy az ukrán nyelvtörvény is szembemegy a nemzetközi joggal

A Velencei Bizottság friss szakvéleménye ismételten világossá tette, hogy az előző ukrán elnök hivatali idejében elfogadott nyelvtörvény elveszi a nemzeti közösségek már meglévő, szerzett jogait az anyanyelv-használattal kapcsolatban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

Áder János: sorsdöntő évek előtt állunk

Áder János: sorsdöntő évek előtt állunk

Soha nem állt olyan sorsdöntő húsz-harminc év előttünk, mint ami ránk, különösen a mai fiatalokra vár. Ezek az évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer éveket is – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Pikó kirúgta a kétgyermekes édesanyát, mert nem tudott túlórákat vállalni

Pikó kirúgta a kétgyermekes édesanyát, mert nem tudott túlórákat vállalni

Érdekes, tavaly még az állítólagos rabszolgatörvény ellen tiltakoztak az ellenzéki pártok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére