Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberálisok "megfejtették" Trump és Orbán rejtélyét

Nagy Gábor

2017.07.20. 16:28

Saman Zia-Zarifi - a Svájcban székelõ Nemzetközi Jogászbizottság fõtitkára - szerint az amerikai elnök és a magyar kormányfõ is egy olyan újfajta vezetõtípushoz tartoznak, akik szétzilálják a jogállamot.
GENF, 16:28

Saman Zia-Zarifi – a Svájcban székelő Nemzetközi Jogászbizottság főtitkára – szerint az amerikai elnök és a magyar kormányfő is egy olyan újfajta vezetőtípushoz tartoznak, akik szétzilálják a jogállamot.

Több nemzetközi portál – köztük a Reuters is – beszámolt arról a sivalkodásba torkolló okfejtésről, melyet Saman Zia-Zarifi szerdán alkotott Genfben. Az iráni származású jogtudós – aki korábban a George Soros által is támogatott Amnesty International ázsiai divíziójánál is dolgozott – most sem kertelt, és a liberális univerzumban unásig ismételt közhelyekkel kápráztatta el a színes publikumot.

Zia-Zarifi szerint Donald Trump egy "autoriter populista" vezető a világban. Ám nem ő az egyetlen ilyenfajta vezető, hiszen ott van még a török elnök, Recep Tayyip Erdogan, a Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte, a magyar kormányfő, Orbán Viktor, a lengyel kormányzó párt vezetője, Jaroslaw Kaczynski és a venezuelai elnök, Nicolas Maduro is.

A jogász szerint az imént felsorolt vezetők arra használják fel demokratikusan megszerzett mandátumukat, hogy aláássák a jogállamot. Az Egyesült Államoknak annyiban szerencséje van, hogy Trumpot féken tudják tartani. Főleg a sokat vitatott beutazási tilalom kapcsán.

Az azonban Zia-Zarifi szerint minden vezetőre igaz lehet, hogy a populizmust a jogállamiság ellensúlyozására használják. Az imént felsorolt politikusok nem tagadják, hogy jogot sértenek, sőt, azt állítják, hogy felhatalmazást kaptak az emberektől – teszi hozzá a jogász.

Mint látjuk, ismét egy olyan okfejtést sikerült bemutatnia a nemzetközi jogászszakma krémjének, amely már a hazai baloldali közélet – populistázásba fulladó – szintjét is alulmúlja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére