Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális Spiegel hálátlan koldusoknak nevezte az olaszokat

Bokor Gábor

2018.06.07. 15:28

A német hetilapnak nem tetszett, hogy bevándorlásellenes kormány alakult Olaszországban.

Hosszú vezércikkben foglalkozott az olasz belpolitikai helyzettel a német liberális hetilap, a Der Spiegel. Az újság borítójára is egy erős karikatúrát tettek, amin egy spagettit feltekerő villa látható, a tésztán pedig egy hurok van és ízlésesen azt írták alá,

Ciao amore! Olaszország megsemmisíti saját magát és vele együtt Európát is".

A cikk szerzője végig amiatt sopánkodott, hogy az új olasz kormány a bevándorlásellenes és euroszkeptikus mivolta miatt biztos romba dönti majd az általuk annyira szeretett Európai Uniót.

Róma súlyosan veszélyezteti az európai projektünket. Saját magukat és Európát is egy nagy válságba sodorhatják, ami egy újabb csapás lehet a Brexit és a görög krízis után"

– írja a lap.

Jan Fleischbauer, a cikk szerzője többször is haszonlesőnek és szélhámosnak nevezi az olaszokat, amiért más EU-s országok pénzéből tartják fenn magukat. Emlékezetes, hogy a Spiegel nem sokkal ezelőtt az egekig dicsérte Sergio Mattarella államfőt, amiért az nem fogadta el pénzügyminiszternek az euroszkeptikus Paolo Savonát.

Nem ez az első meredek húzása a német lapoknak

Az olasz belpolitikával többször foglalkozott a Frankfurter Allgemeine és a Süddeutsche Zeitung is. Előbbi a mediterrán országot Európa egyik legnagyobb aggályaként jellemezte, míg a Süddeutsche Matteo Salvinit és Luigi Di Maiót Dr. Kolerának és Dr. Pestisnek nevezte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére