Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális MeToo-mozgalom miatt csak még nagyobb hátrányba kerültek a nõk

Tóth Dalma

2018.12.04. 22:08

Világszerte szedi áldozatait a MeToo-mozgalom. Nagyon félresiklottak a dolgok, ezért az ügy több kiemelt képviselõje is kihátrált a mozgalom mögül. A libsiknek azt sikerült elérniük az egésszel, hogy a nemek közötti szakadék inkább csak mélyült, mintsem szép lassan eltûnt volna. Sajnos errõl szólnak a legújabb felmérések is.

2017-ben a Time magazinnál még a MeToo-mozgalom lett az "év embere". A mozgalom kitalálói a szexuális zaklatásokról indítottak vitát, de kampányuk csak akkor indult hódító körútjára, amikor a befolyásos producerről, Harvey Weinsteinről kiderült, hogy női alkalmazottakat és színésznőket zaklatott.

Amerikában annyira elharapódzott a mozgalom, hogy férfiak milliói rettegnek attól, hogy koholt vádak alapján szexuális zaklatónak kiáltják ki őket. Kénytelenek voltak különböző mechanizmusokat kidolgozni, hogy elkerüljék a botrányokat. Így még jobban hátrányba kerültek a nők.

Mára már odáig fajult a helyzet, hogy ha egy cég egy női és egy férfi kollégát küld egy üzleti útra, nem mernek ugyanazon a szinten szobát foglalni nekik. A vezető beosztású férfiak pedig mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen a női kollégákkal együtt ebédelniük, vacsorázniuk, esetleg négyszemközt találkozniuk velük.

Sokan csak Pence-hatásként emlegetik az "elkerülő" taktikát, miután Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke azt mondta, hogy kerüli az olyan helyzeteket, ahol egyedül kell ebédelnie egy nővel, mindegy hogy az egy üzleti ebéd, megbeszélés lenne. Ha egy nővel közös vacsorára kerül sor, az csak a felesége lehet.

Egy felmérés során több mint 30 vezető beosztású férfival készítettek interjút, amelyből kiderült, hogy a jelenség megijesztette őket, és nem tudják, hogyan birkózzanak meg vele – írja a Bloomberg.

Olyan, mintha tojáshéjon lépkednél"

– mondta David Bahnsen, a Morgan Stanley korábbi ügyvezető igazgatója, aki most független tanácsadóként dolgozik, de így is 1,5 milliárd dollárra felügyel.

A #metoo nem csak egy szektort érintő jelenség. Nem állt meg Hollywoodnál vagy a Szilikon-völgynél. Amerika-szerte férfiak milliói aggódnak miatta, a jelenséget pedig

indokolatlan politikai korrektségnek tartják.

Azaz a píszít okolják az igazságtalan fejhullásokért.

De hogyan hatott mindez a világ legnagyobb pénzügyi központjára, a Wall Streetre? Ebben a fontos gazdasági negyedben eddig is kevés nő volt vezető pozícióban, a #metoo azonban gondoskodott arról, hogy ez az arány a közeljövőben csak rosszabb legyen. Habár a Wall Streetnek eddig sikerült elkerülnie az olyan hatalmas szexuális zaklatással kapcsolatos botrányokat, mint a Harvey Weinstein-féle, azonban az amerikai gazdaság szimbóluma hamarosan a férfiak klubjává válik.

A nők is különböző ötleteket gyűjtenek arra vonatkozóan, hogyan birkózzanak meg a jelenséggel, mert hatással van a karrierjükre"

– mondta Karen Elinski, a Nők Gazdasági Egyesületének elnöke, aki a Wells Fargo & Co. alelnöke.

Ez egy igazi veszteség"

– tette hozzá.

Az a veszély fenyeget, hogy a cégek nem tudnak leszámolni az izolációs folyamatokkal. A vezető beosztású személyeknek nyitniuk kell a téma felé, és mindenki számára biztonságossá kell tenni, hogy erről beszélhessen – mondta Stephen Zweig, a FordHarrison munkaügyi és foglalkoztatási ügyvédje.

A férfiak kerülik az olyan szituációkat, ahol egyedül kell utazniuk, együtt dolgozniuk egy nővel, nem mentorálják, támogatják őket, mert attól félnek, hogy szexuális zaklatással fogják megvádolni őket. Tehát próbálják magukat kivonni az egész MeToo-mozgalomból, hogy a vád még csak fel se merülhessen – tették hozzá.

Habár még csak most alakul ki, hogyan birkózzanak meg az emberek a mozgalom hatásával, azonban az interjúk alapján a keretek már kezdenek kirajzolódni. Érthető okokból kevesen beszélnek nyíltan a témáról. De az teljesen jól látszik, hogy a férfiak szerint nehéz egyedül lenni a női kollégákkal, főleg azokkal, akik fiatalok vagy vonzók. Tartanak a pletykáktól.

Az egyik infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó cég vezetője azt mondta, hogy soha többé nem találkozik női kollégákkal olyan szobában, amin ne lenne ablak. De a liftben is tisztes távolságot tart a nőktől. Az egyik 40-es évei végén járó, magántőkével foglalkozó férfi azt mondta, hogy a felesége tanácsára egy új szabályt dolgozott ki: nincs üzleti vacsora 35 éves vagy annál fiatalabb nőkkel.

Nincs munka utáni közös iszogatás, ami csak még nagyobb összetartást eredményez a férfi kollégák között, de nincs olyan megbeszélés sem anélkül, hogy a főnök ne hagyná az ajtót szélesen kitárva.

Néhány férfi attól tart, hogy hamisan vádolhatják meg őket. Õk olyasvalamitől félnek, amit nem tudnak az irányításuk alatt tartani"

– tette hozzá Zweig.

Az interjúk során egy férfi – akinek 100 alkalmazottja van – azt mondta, hogy újragondolta a személyes találkozókat a fiatal kollégákkal. Mindig nyitva hagyja az irodája ajtaját, vagy behív egy harmadik embert a szobába, ha "négyszemközti" megbeszélésre kerülne sor.

A nők így elveszítik azt a lehetőséget, hogy egy tapasztalt, vezető beosztású férfi segítse őket a karrierjük során, hogy feljebb tudnak lépni a ranglétrán. Az előrehaladáshoz tipikusan arra van szükség, hogy valaki, aki feletted áll, ismeri a te munkád, lehetőséget ad neked, valamint kiáll érted a cégen belül. Nehéz egy ilyen kapcsolatot kialakítani, ha a senior vezető beosztású illető nem hajlandó négyszemközt találkozni a junior alkalmazottal.

A férfiak különböző stratégiát dolgoztak ki, hogy elkerüljék a félreérthető szituációkat, de így a mozgalom teljesen az ellenkezőjét érte el annak, mint amit szeretett volna. A nőknek nehezebb lett az életük. A mozgalmat annyira túltolták, hogy az nemi szegregációhoz vezethet.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Áder János is részt vesz az ENSZ klímacsúcsán

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat, ahol részt vesz és beszédet mond az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén.

A vizek városában jártunk

A vizek városában jártunk

Folyatódik Lokálpatrióta cikksorozatunk, amelyben ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Tatára, azaz a vizek városába látogattunk, és összegyűjtöttünk nyolc helyet, ahova érdemes ellátogatni.

Németh Zsolt: mindenkit érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében

Németh Zsolt szerint a globalista árral szemben haladva Erdélynek egy új transzilvanizmusra van szüksége, amelynek lényege Erdély szövetsége Bukaresttel és Budapesttel.

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

A magyar miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Rómában, ahol felcsendült az '56-os szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dal is.

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

Jelenleg 2700 (!) migránst veszélyeztet a hajléktalanság Svédországban, mivel lejárnak a menekülteknek járó ideiglenes apartmanjaik.

Gondolatbűnözés

Gondolatbűnözés

Igen, gondolatbűnözés. És ha már ezt a szót használjuk, nem nehéz kitalálni, hogy mi más is lehetne a bűnös gondolat, mint a migráció és a befogadó társadalomtól elkülönülő muszlim párhuzamos világ elutasítása. És hol máshol lehetne, mint Franciaországban. Ahol nagyságrendileg sem tudják megmondani, hány illegális bevándorló lehet az országban. Ahonnét lényegében lehetetlen kiutasítani az illegális bevándorlókat. Persze, Franciaország.

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában. Orbán Viktor egyúttal leszögezte: a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére