Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális európai parlamenti képviselők nem vállalják fel a liberális jelzőt

Tóth Dalma

2019.06.12. 20:59

Inkább nevet változtattak, hogy a liberális szó ne szerepeljen a frakció nevében.

Az Európai Parlament liberális frakcióját Renew Europe-nak („Újítsuk meg Európát”) fogják hívni a jövőben – közölte Guy Verhofstadt, a képviselőcsoport jelenlegi vezetője. Habár a sajtóközleményükben azt írták, hogy a frakció a „progresszív, liberális, centrista, reformista erőket” tömöríti, a hivatalos névből inkább kihagyták a liberális jelzőt Macronék kérésére, mivel a franciák nem rajonganak a liberális szóért, inkább negatív értelemben használják.

Sajtóhírek szerint az utolsó körben több név is versenyben volt még az „Újítsuk meg Európát” mellett, például az „Európaiak” és az „Európa előre”.

Ebben a frakcióban fog ülni a Momentum két képviselője, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártszövetség tagjai, valamint Macron pártjának, a Köztársaság Lendületben képviselője.

A magukat fel nem vállaló liberális frakció 110 képviselővel lesz jelen az Európai Parlamentben, köztük 21 francia Macron pártjából. Már most látszik, mekkora befolyással bírnak a képviselőcsoport életére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére