Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lett miniszterelnök helyretette Junckert a migrációval kapcsolatban

Vincze Viktor Attila

2019.04.17. 19:08

Krisjanis Karins lett kormányfõ az Európai Parlament választásokat megelõzõ utolsó plenáris ülésén - Jean Claude Juncker legnagyobb bánatára - amellett állt ki, hogy nem a belsõ határellenõrzést kell visszaállítani, hanem Európa külsõ határait kell megerõsíteni az illegális bevándorlás megállítása érdekében.

Az Európai Parlament plenáris ülésén az Európa jövőjéről folytatott vitasorozat keretében elmondott beszédében a lett miniszterelnök kijelentette: növekszik az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás, ugyanis a stabil gazdaság, a demokrácia, a szabadságjogok érvényesülése kiváló célponttá teszik Európát a bevándorlók számára.

Az EPP-hez tartozó jobboldali Egység párt politikusa szembehelyezkedett a szorosabb uniós együttműködést és tömeges migránsbetelepítéseket akaró brüsszeli elit – és így a bizottsági elnök, Jean Claude Juncker – elképzeléseivel is, és azt hangsúlyozta a beszédében, hogy Európának és a tagországok mindegyikének saját hagyománya és identitása van.

Azoknak, akik idejönnek, el kell fogadniuk az európai szabályokat, "hiszen így működik a világ" – mondta. Az érkező, de hazamenni nem akaró bevándorlók egyetlen lehetősége az integráció. Az, ha a befogadó közösség munkát ad nekik, oktatásban részesíti őket, és bevezeti őket saját kultúrájába.

Beszélt arról, hogy egyes politikusokat populistának neveznek azért, mert egyszerű választ adnak összetett kérdésekre.

Ezzel kapcsolatban kijelentette: "ne harcoljunk a populisták ellen", az ugyanis – véleménye szerint – katasztrófához vezet. Ezzel szemben szerinte azt kell megérteni, hogy az emberek miért hallgatnak rájuk.

A politikai válságok miatt az emberek hitüket vesztették, ezért segíteni kell abban, hogy reményeiket visszaszerezzék. Ehhez egyebek mellett a biztos munkahelyek, az életszínvonal megtartása és a biztonság szavatolása járul hozzá, aminek része a migráció okozta aggodalmak megszüntetése is. Ezen feladatok megoldása ez Európai Unió egységének megtartása révén lehetséges – hangsúlyozta.

Karins szerint a cenzúra bevezetésének és az internetszabadság korlátozásának elkerülése mellett el kell gondolkodni azon, hogyan lehet a platformok felelősségét növelni a félrevezető információk törlése érdekében. A védelem kérdése ugyanis az információ biztonságának kérdése is. A szabadság, a demokrácia és a jogállamiság az, ami otthon van Európában – zárta szavait a lett miniszterelnök.

Juncker képes volt azt "füllenteni", hogy az Európai Egyesült Államok nem is szüntetné meg a nemzetállamokat

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az uniós szintű menekültügyi és migrációs szabályozást még mindig nem sikerült elfogadni egy közös európai megoldás érdekében. Arra kérte az uniós intézményeket és a tagállamokat, támogassák az unió külső határainak jobb védelme érdekében tett bizottsági javaslatokat.

A leköszönő bizottsági elnök meglehetősen megkérdőjelezhető módon, de ugyanakkor azt is kijelentette, hogy tévednek azok, akik azt gondolják, hogy a nemzetek kora lejárt. Nem kell Európai Egyesült Államokról beszélni, az ugyanis azt a benyomást keltheti, hogy Európa egyetlen állammá válik.

A nemzetállamokra is vonatkozó zavaros beszédében a köztudottan alkoholproblémákkal küzdő Juncker még elmondta azt is, hogy meglátása szerint nincs ellentmondás a felelős hazafiság és az európai gondolat, az európai értékek szolgálata között. Az uniós bizottsági elnöksége alatt az EU-ból Nagy-Britanniát kiengedő és a migrációs válságot csak elmélyítő luxemburgi politikus az uniós tisztségének egyik utolsó hivatalos beszédét végül azzal fejezte be, hogy szerinte minden gond megoldható lenne az unióban, csak "mindenkinek úgy kellene szeretnie ehhez az EU-t, mint amennyire ő szereti."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére