Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek nagyon hálásak a magyaroknak

Nagy Gábor

2018.02.21. 20:40

A magyar Országgyûlés Lengyelország mellett kiálló határozata a lengyel-magyar barátság legjobb hagyományát folytatja, biztosítja a két ország stratégiai együttmûködését.
VARSÓ, 20:40

A magyar Országgyűlés Lengyelország mellett kiálló határozata a lengyel-magyar barátság legjobb hagyományát folytatja, biztosítja a két ország stratégiai együttműködését.

A lengyel házelnök, Marek Kuchcinski a Twitteren közölte annak a levélnek a másolatát, melyet a magyar Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett.

Ismert, a magyar képviselőház kedden elfogadta azt a Lengyelországgal szolidaritást vállaló határozatot, amely felszólította a magyar kormányt, hogy álljon ki Varsó mellett az unió 7. cikke szerinti eljárás során. Az Európai Unió 2017. december 20-án jelentette be, hogy megindítja az eddig soha nem alkalmazott hetes cikkely szerinti eljárást.

 

A lengyel házelnök azt írta: "a legnagyobb örömmel és méltóságérzettel" értesült a határozat  elfogadásáról. Ezért köszönetet mond a határozat kezdeményezőinek, az Országgyűlés összes képviselőjének, valamint személyesen Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. Kuchcinski hozzátette: azon parlamenti dokumentumok közé sorolja a magyar határozatot, amelyek "hosszú távú történelmi következményekkel járnak". Meggyőződésének ad hangot, hogy a magyar képviselőház döntése a lengyel-magyar barátság legjobb hagyományát folytatja, és az eljövendő nemzedékekre nézve is "megalapozza a két ország közötti stratégiai együttműködést".

Kochcinski azt is megemlítette, hogy a magyar Országgyűlés döntése nemcsak a lengyeleket védi, hanem "azon alapértékeket is, amelyek irányadóak kell, hogy legyenek az állampolgáraik sorsáról függetlenül döntő, szuverén országok közösségeként felfogott Európai Unióban".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére