Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyel szejm véglegesen megszavazta a határőrizeti törvény módosítását

888.hu

2021.11.30. 19:00

Megszavazta kedden a lengyel szejm véglegesen a határőrizeti törvény módosítását, a tervezet lehetővé teszi a belépési tilalom meghosszabbítását a lengyel-fehérorosz határ menti, jelenleg rendkívüli állapot hatálya alá eső térségben és szabályozza az onnan eddig kitiltott újságírók munkáját is.

A sürgősségi eljárásban a parlament napirendjére tűzött tervezetet múlt pénteken az ellenzéki többségű szenátus nyolc módosítással visszaküldte a szejmnek, az alsóházi képviselők azonban a keddi szavazásokon mindegyik szenátusi módosítást elutasították. A jogszabály az államfő jóváhagyása után léphet majd hatályba.
A lengyel-fehérorosz határ menti térségben éppen kedden ér véget a migrációs nyomás miatt szeptember elejétől érvényes rendkívüli állapot, amely szintén korlátozta a személyek mozgását.

Az új szabályzás célja az előterjesztők szerint az, hogy az állam vagy a közbiztonság veszélyeztetése esetén biztosítsák a határőrség munkájának hatékonyságát.

A belépési tilalmat ezentúl belügyminiszteri rendelet alapján vezethetik be bizonyos időre a határ menti térség meghatározott területein. A tilalom alól több kivétel van a térségben nem élő személyek számára, például a szükséges ügyintézés, munkavégzés esetében.
Megszabott elvek szerint, a határőrség engedélye alapján dolgozhatnak a határ mentén újságírók is, őket az eddigi rendkívüli állapot teljesen kizárta a térségből.

Az új előírások azt is lehetővé teszik, hogy a határőrök majd az eddigieknél nagyobb hatósugarú felszerelést használhassanak a tömegoszlató szerek alkalmazásakor.

Az ellenzék a parlamenti munkálatok során szorgalmazta a civil szervezetek és önkéntesek beengedését is a határzónába, akárcsak az újságírók szélesebb körű jogosultságait.
A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Lengyelország, Litvánia és Lettország keleti határához hónapok óta érkeznek illegális migránsok. A fehérorosz-lengyel határon a külföldiek többször próbáltak tömegesen átjutni, miközben a közelben lévő fehérorosz fegyveresek részéről egy sor provokáció is történt a lengyel határőrség jelentései szerint. Kedd délelőtt a nemzetvédelmi tárca két csoportos határsértési kísérletről számolt be, amely az utóbbi 24 óra alatt történtek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Februártól oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára.

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére