Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyel parlament elfogadta a kedvezményes gázárakról szóló törvényt

888.hu

2022.12.16. 09:20

Végső olvasatban is elfogadta a lengyel szejm csütörtök este azt a törvényt, amely értelmében jövőre a lakossági gázárak, valamint az úgynevezett érzékeny fogyasztók által fizetendő gázárak is az idei tarifák szintjén maradnak.

 

A jogszabály most az államfő elé kerül. A jogszabály tervezetét a szejm december 1-jén szavazta meg, és a szenátushoz továbbította. A csütörtöki zárószavazáson pedig bizonyos pontosító jellegű szenátusi módosításokat hagytak jóvá.

A földgázszállítók legfeljebb 200,17 zloty (17 338 forint) megawattóránkénti árat számíthatnak fel a végfelhasználóknak. Az előírások a lakossági fogyasztóknak jelentenek kedvezményt, valamint az úgynevezett érzékeny felhasználóknak is, mint amilyenek például az oktatási intézmények, kórházak, egyházak.

Azoknak a háztartásoknak, amelyek gázkazánnal fűtenek, visszatérítik a földgáz áfáját. A visszatérítés azonban csak azon egyedülálló személyeknek jár, akik havi átlagfizetése nem haladja meg a havi 2100 zlotyt (182 ezer forint), illetve azoknak a családoknak, ahol az egy főre jutó havi bevétel alacsonyabb 1500 zlotynál (130 ezer forint).

A lengyel parlament már október elején megszavazta a lakossági energiaárakról szóló törvényt is, mely értelmében jövőre 2000 kilowattóra éves fogyasztásig kedvezményes, az idei szintnek megfelelő tarifákat vezetnek be.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére