Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyel kormány szerint a Sargentini-jelentés elfogadása ellentétes az EU eszméivel

Vincze Viktor Attila

2018.09.13. 13:14

Az Európai Unió eszméivel ellentétesnek nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni döntését Beata Szydlo lengyel kormányfõhelyettes.
VARSÓ, 13:14

Az Európai Unió eszméivel ellentétesnek nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni döntését Beata Szydlo lengyel kormányfőhelyettes.

A volt kormányfő a közszolgálati televíziónak nyilatkozva elmondta: a Sargentini-jelentés megszavazása "ellentétes az EU eszméivel, az EU-t egyesítő és alkotó minden elvvel".

Szydlo szerint hosszabb ideje észlelhető, hogy az unióban Lengyelországot és Magyarországot "erőteljesen megbélyegzik".

Ennek az az oka, hogy a két állam nem ért egyet az EU által folytatott hibás politikával, sőt merszük van hangosan kimondani nézetüket. Ezért, mint kiderült, büntetés jár"

– fűzte hozzá a lengyel politikus.

Véleménye szerint egyes uniós vezetők nem akarják bevallani hibáikat. Név szerint Angela Merkel német kancellárt említette, illetve nevek említése nélkül megnevezte Franciaországot is.

Merkel nem vallja be a hibáit, hiszen olyan politikusról van szó, aki bizonyos pillanatban a migrációs politikára kezdte építeni az egész politikai karrierjét"

– jelentette ki Szydlo, aki szerint egyébként egyes uniós vezetők "egyes tagállamokat erőszakkal akarnak rávenni, hogy vállalják a nyugat-európai országokban hozott döntések következményeit."

Több lengyel vezető politikus szolidaritásáról biztosította a magyar kormányt szerdán, a Magyarország ellen az uniós alapszerződés hetes cikke szerint indítandó eljárást támogató EP-szavazás után. A lengyel külügyminisztérium közleménye szerint Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges uniós szankciók ellen fog szavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére