Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Legfelsőbb Bíróság 7:2 arányban elutasította Trump ügyét

Békési Marcell

2020.12.12. 11:59

Biden nyert a bíróságon, pont azok a konzervatív főbírók szavaztak Trump ellen, akiket ő nevezett ki.

 

Az washingtoni székhelyű Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította Texas beadványát, melyben négy államot választási csalással vádolt.

A 9 főbíróból mindössze kettő: Samuel Alito és Clarence Thomas támogatta a beadványt, míg 7 másik főbíró elutasította azt.

Az érdekessége a dolognak, hogy pont az a két konzervatív bíró állt ki Trump mellett, akikre a legkevesebben számítottak: az olasz bevándorlói felmenőkkel rendelkező Alito és a fekete Thomas, miközben az a három főbíró, akiket Trump nevezett ki, a demokraták mellé álltak.

Az elutasításban egyébként nem mondtak véleményt a választásról, azzal az indokkal söpörték le az asztalról, hogy Texas nem szólhat bele egy másik tagállamnak a választási rendszerével kapcsolatos ügyeibe, még akkor sem, hogyha a közös elnök megválasztásáról van szó.

A Legfelsőbb Bíróság ezzel együtt minden egyéb kapcsolt ügyet is elutasított, világossá téve, hogy mi a döntésük az ügyben.

Texas ügyét egyébként 18 másik tagállam is támogatta, nagyjából az Egyesült Államok lakosságának fele, valamint annak a Pennsylvaniának a kongresszusa is Texas mellé állt, aki a fő vádlott volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére