Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legendás prédikátor, Billy Graham fiát kitiltanák a muszlimok Nagy-Britanniából

Forisek Ádám

2018.09.09. 15:15

Édesapjához hasonlóan Franklin Graham is keresztény prédikátorként tevékenykedik. Egy brit fesztiválra hívták meg beszédet tartani, ami azonban kiakasztotta a Nagy-Britanniában tartózkodó muszlimokat.

Franklin Grahamet egy Blackpoolban tartandó keresztény fesztiválra hívták meg, amelyet szeptember végén tartanak meg. A hír hallatán Nagy-Britannia vezető muszlim szervezete felhördült, és lobbizásba kezdett a brit belügyminisztériumnál, hogy ne léphessen be Graham az ország területére.

Franklin a legendás prédikátor, Billy Graham negyedik gyereke. Édesapja, „Amerika pásztora” 99 éves korában hunyt el idén februárban. A XX. század talán leghíresebb hittérítőjéről van szó, 60 éves karrierre alatt több mint 200 millió embernek prédikált összesen, stábja adatai szerint több mint 3,2 millió ember tért meg tevékenysége folytán.

1989-ben még Magyarországra is ellátogatott, a budapesti Népstadionban hirdette az igét csaknem százezer ember előtt:

Franklin Graham pedig apja nyomdokait követve hirdeti megalkuvás nélkül a keresztény értékeket, így megvan a véleménye a homoszexuális házasságáról, valamint az iszlámról is. Utóbbit úgy jellemezte, mint egy „gonosz” és „borzasztó” vallást, és emellett a politikai álláspontját sem rejti kendő alá, nyíltan támogatja Donald Trump amerikai elnököt.

Mindennek fényében kezdett sivalkodásba a brit belügyminisztériumnál a legfőbb muszlim ernyőszervezet, a Muslim Council of Britain. A szervezet szerint

Mr. Graham nyilatkozatai nyíltan gyűlöletkeltőek a muszlimok, és más kisebbségek irányába. Elvárjuk a kormányzattól, hogy utasítsa vissza Graham vízumát. Ha nem teszi, azzal azt üzeni, hogy nem akar következetesen kiállni a bigottság minden formája ellen.”

A kérdéses város, Blackpool parlamenti képviselője – aki egyébként munkáspárti – ígéretet tett arra, hogy levelében Graham vízumának megtagadására kéri majd Sajid Javid belügyminisztert. A belügyminisztérium egyelőre nem kommentálta az ügyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére